App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Missfall?

Hej alla! Jag fick veta i onsdags att jag är gravid och är nu i vecka 5+2. Jag har sedan jag skulle fått min mens (ca 22 april) haft bruna flytningar, inte mycket alls samt menssmärtor till och från varje dag. Idag ändrades färgen till rött och det kom vad jag kunde se tre klumpar i storlek 3*3 cm ungefär... Kom ganska rikligt med mens under dagen, som när jag har riklig mens. Nu har det avtagit och är inte mycket alls och känner knappt någon menssmärta. Är det här något att vara orolig över? Finns det fler som haft liknande upplevelse och det ändå gått bra? Jag tänkte ringa mödravårdscentralen på måndag och kanske att man får åka in och kolla? Tror dock inte de har resurser för det (då de sa det vid inskrivningen att jag inte kommer kunna komma på ett tidigt ultraljud) Så tacksam för svar iaf!! //orolig tjej på 24 år

2021-05-01
amanda9611
amanda9611

Hej! Hur har det gått för dig?

Jag är i vecka 6+2 och fick en ljusrosa flytning i söndags. I måndags när jag vaknade kom det färskt blod, inte så att jag blödde igenom bindor men ändå så att det blev ordentligt rött på pappret. Det kom två klumpar ca 3x2cm och sedan har det fortsatt komma färskt och lite mörkt blod.

Jag har endometrios och har enorma smärtor under mens och jag har haft värk dessa dagar men inte i närheten av hur det känns under mens. Har även gjort en abort i slutet av vecka 8 för några år sedan och det gjorde fruktansvärt ont, sådan smärta har jag inte känt nu alls.

Blöder fortfarande färskt blod och kvinnohälsan vill att jag ska vänta 2 veckor och sedan ta ett gravtest för att se om det var missfall.
Jag klarade inte av att vänta så länge, lyckades få en tid för VUL på en privat klinik (kommer behöva betala för det men det får det vara värt!!). Har inga stora förhoppningar att det finns något där inne längre men att inte veta tar ju knäcken på en.

2021-08-25
ankalin
ankalin

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-08-25
ankalin
ankalin

Jag har fått missfall innan vi blev gravida med våran dotter, inget roligt alls så försår eran oro. Det behöver inte vara missfall men en sak som jag tog till för att veta är gravidtest med veckoindikator. Efter ett missfall tar det ca 2 veckor innan testet visar negativt så även om det är ett missfall så visar testet positivt men med veckoindikator kan ni se om hormonvärdet sjunker, visar testet 1-2 veckor fast det borde visa 3+ så är det tyvärr mest troligtvis ett missfall.

2021-08-23
Saraj19
Saraj19
Gravid i vecka 8

Jag har själv ingen erfarenhet av just missfall men. Har en vän som blödde de första 3 månaderna precis som mens och de var inget farligt alls. (Även klumpar)

Men att rekommendera är att kolla med sjukvården så fort som möjligt.

2021-08-23
Lycklig_mamma
Lycklig_mamma
Barn på 2 år

Jag ska ringa gyn imorgon och få försöka komma på tidigt ultraljud! Hoppas det går bra för oss.

2021-05-02
amanda9611
amanda9611

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-05-02
amanda9611
amanda9611
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...