App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förstoppning/kolik

Har ett spädbarn på 6v med förstoppning som får både laktulos (laxerande) & miniform för detta. Misstänker även en släng av kolik inte helt 100 på det än. Hon skriker nästan all vaken tid, speciellt vid bajs och pruttar. Vi går mest runt och vaggar hon i famnen för att distrahera men funkar bara i 10 min ungefär. Hon har alltid varit lugn fram tills förra veckan då hon slutade bajsa. Har ni något tips på bra knep att få barnet lugn? och vad har ni gjort mot förstoppning av spädbarn?

2021-04-30
Ungmamma25
Ungmamma25
Bebis på 6 månader

Hej,

Min moster är barnläkare (numera pensionerad).
Hon tipsade oss om avsvalnat kamomillte!
Sonen drack några klunkar på kvällen och nästa dag fick vi byta 3 bajsblöjor som han tyst producerat åt oss ;)
Vanligen hade han haft on i magen och gråtit men denna gången gick det av sig själv.

2021-06-11
Perzanko
Perzanko
Bebis på 4 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-06-11
Perzanko
Perzanko
Bebis på 4 månader

Om du ammar och får problem med brösten såsom mjölkstockning, vita prickar på bröstvårten, kärlkrampor, klumpar i brösten, skadade blödande bröstvårtar och blockerade mjölkgångar be BVC för en remiss till ÖNH och uppsöker amningsmottagning som specialiserar sig i tungbandsproblem.

Kort tungband kan dramatiskt stör amningen och kan leda till att barnet får dålig tag på bröstet och sväljer mycket luft vilket kan leda till gasbildning och kolik.

Efter 4 månaders helvete med ett konstant skrikande barn och återkommande bröstproblem har vi efter tid hos en kunnig på amningsmottagningen fått reda på att vår dotter har en mycket kort tungband som gör att hon inte få i sig tillräckligt med mat och sväljer mycket gas som gör att hon ha ont och spyr ofta.

Det råder skilda meningar i Sverige över tungbands förmågan att stör aningen. Men det ÄR ett problem för många barn och ammande mammor. Står på er om ni misstänker detta!! Hittar en kunnig (kontakta amningshjälpen) och ge er inte tills ni fått den hjälp som ni behöver.

2021-06-03
Mandamom
Mandamom
Bebis på 8 månader

Säger samma som tidigare: mjölkprotein, magmassage (flera ggr/dag), bärsele och sitt på medicinboll och guppa. Vi hade ingen medicinboll, så jag stod och gjorde squats i 6 månaders tid :) Testa även dammsugaren, det har funkat många nätter för oss.
Mot förstoppning så rådgör med bvc om resulax? Lactulos funkade inte för oss, men resulaxen använde vi i flera månader.
Och blir det inte bättre, så stå på er för remiss! Vi fick vår efter ett års tid, efter många om och men.

2021-05-08
Lillalin
Lillalin

Vilken ersättning ger ni? Kanske byta sort?
För om man ammar så får barn normalt inte förstoppning, de kan sluta bajsa ett tag om de får för lite mat i sig men det beror bara på att det saknas mat i magen/tarmen inte på förstoppning.

Så testa att mata mer och byta ersättning.

2021-05-06
solskensmamman
solskensmamman

Hej

Låter precis som min dotter, nu är hon 1år, det tog oss 5månader av konstant skrik innan vi fick hjälp. Därför skriver jag vad som funkade för oss så att ni förhoppningsvis kan få hjälp snabbare.
Det ska inte behöva vara så, varken för er eller henne!
1. Sluta med laktulos, det ger gaser (barnläkaren upplyste om det)
2. Eliminera mjölkprotein (mkt lättare än man tror!) och sååå värt det med nöjd bebis!
3. Fortsätter förstoppningen se till att få Forlax junior utskrivet.
4. Ge lite Klyx, (lavemang) själv köpte jag med mig klyx till ett BVCbesök och bad sköterskan visa mig första gången. Oj vad med bajs det kom ur den lilla kroppen, sen sov hon som en stock lugn och nöjd.

Orka stå på dig i vården, se till att få remiss skickad till barnmottagningen.

2021-05-06
heec
heec
Bebis på 17 månader

Kolik kommer oftast vid samma tidpunkt på dygnet.
Jag skulle testa Sempers magdroppar istället, kan vara att de inte hjälper.

Lägg bebis ner och massera magen i cirkulerande rörelser medsols, cykla med benen. Nu är bebis inte jätte stor men om du har en bärsele eller något, testa att använda den.
Ibland behöver bebisen vara i olika positioner för att underlätta lite för magen. (Fick det som tips från vår BVC).
Vår lilla blev förstoppad, men fick förklaringen att en bebis som inte bajsar på flera dagar är normalt. Vi köpte pysventil som vi använde när det var så värst, fick ut mängder med gaser och bajs. Sen dess är hon ytterst sällan förstoppad , detta var ett tag sen.
Det kommer bli bättre med tiden, magen är inte riktigt färdigutvecklad än. Gå in o läs här.
Viktigast av allt när bebis skriker, behåll lugnet själv. Försök att inte stressa upp dig.
När min flicka skrek o skrek så trodde vi att det var kolik men allt detta visade sig vara att hon inte fick i sig tillräckligt med bröstmjölk/mättade inte magen.
Jag slutade amma och vi började med ersättning, sen den dagen vi började med det har det inte hänt igen. Hon skriker ytterst sällan , sover hela nätterna (från 6v ålder).

https://rullavagn.nu/artikel/nyfodd-med-magknip-har-ar-fyra-knep-som-definitivt-hjalper/

2021-04-30
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...