App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dotter med kolik?

Hej! Vi har en tjej på 7 veckor som sedan v2 varit väldigt missnöjd. Hon har väldigt lätt till skrik och det går kanske 5-15 minuter mellan sessionerna. Mellan 16-19 är det som värst, då är hon i stort sett otröstlig. Helammar, har försökt ge lite ersättning på kvällen men hon tar inte flaskan (tips på detta?!) Hon tar heller inte napp som tröst. Hon vill amma hyffsat ofta samt snutta men på kvällarna skriker hon bara åt bröstet och klöser och slår mot det. Vi bär henne i sjal och sele i stort sett hela dagen. Hon skriker i vagn och får vi henne att somna på dagen är det max i 30 minuter. Ambulansen har fått rycka ut en gång när hon skrek tills hon slutade andas och sedan blev alldeles tyst. De dagar hon har det kämpigaqt har hon stora röda eksem i ansiktet/hals/bröst som torkar ut och spricker. Dessa dagar klöser och river hon sig konstant och om jag håller i henne gnuggar hon ansiktet mot mig som för att lindra sig. Smörjer dessa morgon och kväll. Jag har frågat bvc och detta är vanligt tydligen bland spädbarn, alla dessa symtom. Annan info är att jag slutat med komjölksprotein sedan 1 vecka tillbaka, ger minifom och semperdroppar samt d-droppar. Vi har katt. Vi tvättar allt i tvättmedel för känslig hy när pappan har känslig hy och allergier. Känner att jag behöver hjälp, känner mig maktlös och vill många dagar bara lämna huset. Spenderar alla dagar inomhus och ensam med skriket. Bara i bärsjal och med hörlurar. Kan inte ens ta hon i vagnen för hon illvrålar och kan aldrig lägga ner henne någonstans för då blir hon också ledsen. Någon som fått hjälp med något liknande? Jag mår jättedåligt de dagar hon har så ont och klöser och skriker. Och ps. Alla tips för att ta napp och flaskan tar jag gärna. Ds

2021-04-29
zazz123
zazz123
Bebis på 6 månader

Hur har de gått för er?

2021-05-11
MarielleV92
MarielleV92
Bebis på 5 månader

Vi fick tid imorgon hos läkare på bvc...jag hoppas att de kan hjälpa henne och oss.
Hon går upp väldigt bra i vikt så de säger att hon får i sig nog men jag skulle så gärna sluta amma och prova med bara ersättning. Ska kolla de andra alternativen än flaska!
Känner att jag är på mina sista nerver

2021-05-06
zazz123
zazz123
Bebis på 6 månader

Kontakta barnkliniken och se till att få utredning. Det här låter inte normalt.

Utslag mm = Verkar vara något annat än kolik

Ofta skriker barn när de får i sig för lite mat, dessutom orkar de inte äta tillräckligt när de har fått i sig för lite... Blir en ond cirkel av skrik, panik och korta sömnsnuttar.
Mata med sked eller ge i kopp/Drickskål. Man kan även testa ett s.k. tillmatningsset som är en tunn slang som fästes på bröstet under amning då droppar det ersättning samtidigt och barnet får i sig dubbel mat (amning + ersättning). Mata på rejält med ersättning ett par dagar efter eller under amningen, inte bara på kvällen när barnet är uttröttat. Se om det blir skillnad.

2021-05-05
solskensmamman
solskensmamman

Ska fråga bvc om detta idag, vi bor i Norrbotten så vi har kanske inte tillgång till detta men jag hoppas! Håller på att gå sönder

2021-05-05
zazz123
zazz123
Bebis på 6 månader

Vi hade också det så med vår son från att han var 2 veckor till att han var strax över 3 månader. Som personen nedan fick vi också remiss från BVC till rehab för att göra akupunktur, vilket faktiskt var det enda som hjälpte lite! :) så ta upp det på BVC om du skulle vilja testa det på din bebis.

2021-05-01
Marika A
Marika A
nyfödd bebis

Vi hade det liknande med vår son mellan han var ca 1 - 3 månader. Sen fick vi hjälp, bvc skickade remiss till rehab och vi fick prova akupunktur. Kanske inte funkar på alla men det hjälpte oss och det kanske kan hjälpa litegrann.

2021-05-01
Adlit
Adlit
Bebis på 10 månader

Vad kämpigt det låter ❤️ Jag har inte erfarenhet av liknande, nog för att min bebis var missnöjd ganska ofta fram till cirka 2 månaders ålder, men inte på detta sättet vad det verkar. Jag hade nog inte accepterat att BVC tycker att det är ”normalt” och att ni ska behöva ha det såhär. Att hon skriker tills hon slutar andas känns inte helt bra i mina öron, jag hade bett att få remiss till barnmedicin/barnläkare för att se så att hon inte har ont någonstans, är besvärad av sina eksem eller att det beror på något annat (och hittat de inget så kan ni med gott samvete utesluta det). Har bland annat hört att vissa barn med kolik får gå till kiropraktor för att de har låsningar som gör att de har ont vilket leder till skrik och dålig sömn, har även hört andra bebisar som blivit hjälpa av akupunktur. Jag skulle med andra ord först och främst dubbelkolla så att bebis inte besväras av något. Alla bebisar skriker såklart, men om du upplever att det är onormalt mycket hade jag kollat upp det.

Flaska har jag tyvärr inget att komma med. Men vi fick vår bebis att ta napp runt 8 veckors ålder. Vi testade massa olika sorter och hon tar bara bibs runda nappar. Vi trugade en del, men höll inte på med nappen så att hon blev arg/ledsen på den utan lät henne snarare leka med och smaka på den. När jag gick och vaggade henne kunde jag lägga den mot mitt bröst och henne mot mig, nästan som att jag ”lurade” henne att hon fick bröstet men att det i själva verket var nappen. Tillslut tog hon den självmant och har den nu både när hon sover och kan ta den när hon är vaken om hon är lite missnöjd eller så.

2021-04-29
hejsanhoppsan
hejsanhoppsan
Bebis på 9 månader

Våran son hade också kolik så förstår verkligen din uppgivenhet! Mitt bästa tips är white noise på hög volym och bärsjal. Ta hjälp av familj och vänner, be dom komma förbi och ta ut lillen på en promenad en stund så ni får lite lugn och ro!
Det kan vara bra att den som inte ammar ger flaskan eftersom bebisen kan känna doften av dig och din bröstmjölk så kan den bli lite förvirrad och inte vill ha flaskan, och att prova olika flaskor och nappar. Vår son tar bara raka nappar.
Det är skitjobbigt med kolik men håll ut! Våran son är 5 månader nu och hans kolik försvann helt när han var 4 månader och då glömmer man nästan bort allt som varit. ❤️
Om man vill ha stöd från massor med andra föräldrar som har gått igenom samma så rekommenderar jag att gå med i Facebookgruppen kolikbarn stödgrupp!
Styrkekram till dig!

2021-04-29
Fannyfr
Fannyfr
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...