App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Grind till trappa

Tips på grind till trappa max 65 cm hög....?? Hittar ingen och blir tokig då vår trappa inte funkar med en högre grind.

2021-04-29
MCJB
MCJB
Gravid i vecka 37

Kan ni inte hitta på en annan lösning annars då? Vår ena trappa är bredvid murstocken och den går ju inte fästa i så vi satte upp en skiva över trappstegen som är fäst med gångjärn i trappans sidostycke, alltså den delen trappstegen sitter i. Skivan är som en liggande dörr som man kan öppna och stänga. Denna lösningen kanske inte funkar för er, men ibland får man tänka lite utanför boxen för att få till säkerheten.

2021-04-29
elgaroZ
elgaroZ
Bebis på 8 månader

TIps för att hitta grindar som man inte fäster högst upp och ner, utan mer i mitten av grinden:
Sök på hundgrind dörr. Där finns flera varianter som säkert är lite mera osäkra än barngrindar men man låter ju aldrig barnet vara ensam vid en trappa obevakad ändå...
Hittade tex Vikbar hundgrind på Lantkompaniet

2021-04-29
solskensmamman
solskensmamman

Det finns inte eftersom det är så lågt att barn lätt kan ta sig över det = det blir farligare att klättra 65 cm och falla ner i en trappa än att bara faller ner i trappan från golvhöjd.

65 cm är jättelågt, hur kan ni ha så lågt räcke eller väggar bredvid er trappa? Är nyfiken på hur det funkar, har aldrig sett något så lågt runt om en trappnedgång.
Grindens fästen kan ju vara på 65 cm höjd och grinden sticker upp 15-20 cm ovanför det, men att grindens maxhöjd får vara 65 cm - hur går det ihop med att man ska kunna gå i trappan? (Menar ärligt detta, läs med en snäll röst! Inser att det kan verka som att jag är kaxig, men menar inte alls så...)

2021-04-29
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...