App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Herpes i v35 ?!

Hej ! Jag tror jag har fått herpes i underlivet , är i vecka 35 . Vet att jag hade första utbrottet för 12 år sedan , men de är det enda jag har haft (vad jag vet om) så hade liksom nästan glömt bort att jag haft herpes . Svider när jag rör mig och när jag kissar , tycker mig se början på blåsor i slidan . Vad ska jag göra ? Min sambo vet inte ens om att jag haft herpes med tanke på att det var så längesen så känns sådär att berätta det nu .. är det farlig för bebisen ? Kommer jag kunna föda vaginalt ? Mvh orolig förstföderska

2021-04-26
Emfrid
Emfrid
Bebis på 5 månader

Ja det är farligt för barnet om du har utbrott när du föder! Så superviktig att berätta för barnmorskan! Jag fick via barnmorskan på recept som jag ska äta innan födseln även om man inte har utbrott 😊 viktigt att skriva i sitt förlossningsbrev med så dom på sjukhuset killar efter blåsor när du ska föda, tydligen kan bäbisen blir supersjuk om den blir smittad 💞

2021-04-27
Gravid anonym
Gravid anonym
Bebis på 4 månader

Åh jag bor i USA för tillfället, men det är min amerikanska barnmorska som skriver ut och håller koll :) och i Sverige hade jag recept från min gynekolog. Men jag skulle absolut tro att det är din barnmorska du ringer till, om inte annat så vet dom vart du ska vända sig, så att de vet på förlossningen också :) Vill också tillägga varför det finns en risk att föda om du har ett utbrott är att om bebisen nuddar blåsorna när hon/han föds så kan de bli smittade. Det jag fått när jag har utbrott är Valaciklovir 500mg 2x om dagen och det brukar försvinna på någon dag bara!

Jag skämdes också så och berättade inte för min man fören efter att vi gift oss 😅 Pinsamt men sant! Dock tog han det så bra och tyckte inte det var någon big deal alls, snarare tyckte så synd om mig att jag har det eftersom det gör så ont!! Så hitta modet att berätta, kommer kännas så skönt efteråt jag lovar!!

Stort lycka till med förlossningen, bara några veckor kvar 😍

2021-04-26
Kona
Kona
nyfödd bebis

Herpesviruset kan du bära på utan att få utbrott så man kan aldrig veta när man riktigt fått det, jag skämdes oxå massor inför min man men han var väldigt väldigt förstående, jag hade inga utbrott på många år men fick ett tidigt i graviditeten så fick oxå äta medicin i förebyggande syftet när de närmade sig förlossning, så du borde ta upp detta med din BM omgående, det kommer att skrivas in i din journal och med största sannolikhet tas upp på bb om du inte ber din bM skriva in att de absolut inte får tas upp.
Men skulle ändå rekommendera dig att ta upp det med din man även om de känns jobbigt.

2021-04-26
FamS9
FamS9
Barn på 1 år och 6 månader

Tack för ditt svar 🥰 Är det min barnmorska eller en läkare på hc som skriver ut tabletterna ?

2021-04-26
Emfrid
Emfrid
Bebis på 5 månader

Hej! Jag har som du, inte haft utbrott på väldigt länge och pratade med min barnmorska om det. Även om jag inte har ett utbrott så kommer jag att äta medicin sista veckorna så att det inte kommer när det är dags att föda. Det är inte farligt att ha det, men det är farligt att föda vaginalt om man har ett utbrott och beroende på läkare/sjukhus rekommenderas då kejsarsnitt. Så jag hade ringt till din barnmorska på en gång så att de sätter dig på en dos nu och kanske fram till förlossning. Försök att inte oroa dig eller skämmas inför din sambo, herpes är så så vanligt även om man känner sig skamsen att man har det.

2021-04-26
Kona
Kona
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...