App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravid med tvillingar

Hej! I tisdags när jag gjorde kub fick jag chockbeskedet att jag väntar tvillingar. Sitter dessutom med en 1,5 åring hemma också och var inte riktigt beredd på att vi i höst plötsligt ska ha tre små barn här hemma. Tankarna snurrar kan man ju säga 😅 Är det fler som väntar tvillingar just nu eller någon som nyligen fått tvillingar som kan ge lite tips och råd om hur man hanterar den här chocken och egentligen hela omställningen till att få två istället för en? Just nu känns det väldigt övermäktigt samtidigt som jag vet att allt löser sig!

2021-04-23
rebeckah
rebeckah
Gravid i vecka 36

Har inte haft tvillingar själv, men flera vänner som fått tvillingar.
Stort GRATTIS!
Det som vännerna sagt är:
* Många ser bara det negativa... Så var beredda på att alla inte är översvallande glada, tyvärr. Deras råd var att själva vara glada + påpeka att de "bara" råkade få 2 syskon samtidigt. Det är alltså inte så väldigt annorlunda jämfört med en familj som har 1-1,5 år mellan 2 syskon.
* Det som underlättat är att man kan vara hemma båda under första året, utan att föräldradagarna tar slut direkt. Tyvärr får man inte dubbelt så många dagar, helt obegripligt varför... Men satsa ändå på att vara hemma båda två under mkt lång tid.
* Det kan vara mycket utmanande när det är dags för inskolning mm. Jobba gärna deltid båda, så ni kan dela på ansvaret.

Lycka till!

2021-04-23
solskensmamman
solskensmamman

Halloj vet precis dinkönsla... Va samma för oss fick veta på kub o har en 2,5 åring hemma... Tvillingarna kom i v 35 och föddes den 5/1...
Manen börja jobba efter 20 dagar o jag varit själv med alla 3 men allt går... Tufft ibland o man känner sig otillräcklig men de e mina känslor... Just att finnas för alla... Har dessutom förlorat vårt första barn i v 40+2 så enorma känslor.... Men försök se dubbel lycka o de e jobbigt nu när de är så små o inte kan hjälpa till själv men allt blir ju bättre med tiden.... Hitta lösningar o inte problem....
All lycka till... Om du undrar ngt är det bara att skriva...

2021-04-23
Maddefog
Maddefog
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...