App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vikt

Jag är gravid i vecka 30 nu. Jag fick som rekommendation av min barnmorska att jag skulle gå upp 7-11 kg under min graviditet. Har hittills gått upp 14 kg redan och känner ångest inför detta, Vikt har alltid varit triggade för mig och jag har hållit på hela min tonår och bantat och grejat. Förstår att detta är för mig eget bästa men känns tufft att behöva tänka på och röra på sig och äta ”rätt”. Känner mig omotiverad och äter de som ja vill just nu och tyvärr rör mig för dåligt. Fler som är i samma situation? Hur tänker ni kring den viktuppgång ni blivit rekommenderade av er barnmorska?

2021-04-23
Mli0
Mli0
Bebis på 4 månader

Jag fick max 15 kg och jag var överviktig med 10 kg innan jag blev gravid.

Är i v 38 och gått upp 23,5 kg.

Jag var jättenojig i början och mådde rent ut sagt skit av vikten, ja gör jag väl nu också men skillnaden från när jag kom in i vecka 36 är att jag är så nära bf nu att jag ej bryr mig längre. Vågen är undan. Blev vägd nu sist på mvc och gått upp 1 kg på en månad och innan dess var det 1,5 kg på en månad så verkar trappat ner för mig.

Innan gick jag upp 1,5 till 1 kg per vecka i flera månader, gissa den panikkänslan.

Min bm gjorde iaf ingen stor grej över min viktuppgång, nämnde aldrig något vid besöken men jag mådde dåligt ändå för jag har åxå kämpat med vikten nästan hela livet och det jag vägde innan graviditeten va det lägsta jag vägt i vuxen ålder.

2021-04-23
NewGurl
NewGurl
Bebis på 6 månader

Slutade väga mej när jag gått upp över 30 kg. 4 dagar efter förlossningen hade jag 4 kg kvar, resten var tydligen vätska som samlades i kroppen. Glad att jag inte nojade över vikten, för då hade jag väl varit som en pinne efter...

2021-04-23
solskensmamman
solskensmamman

Jag har inte fått någon rekommendation utan mer information om vad man i snitt går upp. Väldigt olika från person till person. Jag gick upp 22 kg och såg aldrig ens höggravid ut (är rätt så lång)
Det är bara en siffra som jag totalt sket i, så länge jag mådde bra och bebis med så brydde jag inte mig.
Min bm frågade om jag ville ta vikt och det gick jag med på men endast för att skriva in i min journal, vi pratade aldrig om det annars. Tycker inte att du ska stirra dig blind på ett par siffror.
Ät det du vill äta, må bra och njut av graviditeten. dock är det ju bra att röra på sig under spec en graviditet, inte för viktens skull utan för att din kropp går igenom så mycket nu o så kan det vara skönt och avkopplande med en promenad :) man behöver inte springa ett maratonlopp.

2021-04-23
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader

Precis samma här.. Gick upp 20 kg är och då var jag i 37+3 när min lilla tjej kom till världen. Jag tyckte och tycker att det är så jobbigt själv då jag haft anorexia 🥲
Min tjej är snart 3 månader och har ”bara” gått ner 9 kg men jag försöker att tänka att jag är inte ensam och att det försvinner så småningom❤️
Vi skapar ändå liv inuti våra magar så man får försöka vara snäll mot dig själv ❤️

2021-04-23
Idawe98
Idawe98
Bebis på 9 månader

Jag är i v 27 och har gått upp 15 kilo redan! Gick upp nästan 10 kilo första 12 veckorna för jag småäter så mkt pga illamående! Min barnmorska sa att det löser man sen och det viktiga är att barnet och du mår bra med bra värden! Förstår dig för har också ångest över det men försöker tänka att när bäbisen är ute så tar jag tag i det 💞

2021-04-23
Gravid anonym
Gravid anonym
Bebis på 4 månader

Har inte fått en rekommendation ang vikt. Jag väger mig om bm vill men har sagt att jag vill inte veta och det respekteras.
Så jag ställer mig på vågen och tittar på annat håll. 😉

2021-04-23
Mumino
Mumino
Bebis på 1 månader

Jag sa faktiskt till min barnmorska att jag inte ville att hon skulle prata vikt med mig, just pga att jag är så lätt triggad och haft så dåligt förhållande med mat/vikt innan. Alla kroppar fungerar olika, vissa går upp mer än andra trots att man lever på samma sätt. Så även om det är svårt, försök att släpp vikten och lita på att din kropp gör vad den behöver för att skapa ett liv :)

2021-04-23
Theoffice
Theoffice

Hej! Jag har tidigare varit drabbad av en ätstörning och meddelade min barnmorska om det vid första besöket. Hon har inte gett min någon rekommendation angående viktuppgång eller vägt mig under mina besök. Hon har dock frågat om min vikt för att skriva in i min journal, men jag har inte vägt mig på plats och hon har inte kommenterat min vikt. Förstår verkligen att det kan vara triggande med viktuppgång under graviditet även om man vet att man ska gå upp i vikt. Jag har själv levt på "som vanligt" under min graviditet gällande mat och motion, även om just att hålla mig aktiv har varit svårt då jag jobbar hemifrån och pga covid inte lämnar hemmet mycket. Har försökt ta mig ut på någon liten promenad de flesta dagar, samt äter när jag är hungrig av det jag brukar äta.

2021-04-23
MiIv
MiIv
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...