App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Långa nattningar

Vår son är nu 13 månader och är enligt oss extremt svår att natta. Han kan vara så trött så han nästan somnar sittandes i matstolen men så fort vi lägger ner honom i hans spjälsäng så blir han VILD. Ska ställa sig upp och banka, slå, testa rösten, osv. Vad gör vi för fel?! Nattningarna tar minst 1 timme.

2021-04-22
Imöller
Imöller
Barn på 1 år och 8 månader

Ha, ha, ha! Hittade precis en DVD med Sara Edwardssons Rim & Ramsor. Kul att den fortfarande finns att få tag på.
Hade jag haft småbarn så hade jag försökt få tag i den, den var perfekt. Startade med upptempo och fångade barnen och sedan blev det lugnare och lugnare, i slutet så visades barn som somnade och sov samtidigt som vaggvisorna spelades. Mina egna stensomnade varenda gång de såg den på kvällen!

2021-04-23
solskensmamman
solskensmamman

Bryt helt och gör något helt annat tex:
* Kvällspromenad? Härliga kvällar med barnvagnen och tid för vuxenprat. Barnet är färdigt för nattning med pyjamas på, kvällsmat i magen och borstade tänder. När barnet laddar upp för matchen i sängen så går ni istället ut och promenerar en timme!
* Lägg er med barnet, i er säng eller madrass på golvet. Antingen ger man upp planerna att ha tid för varandra och går och lägger sig "på riktigt" med barnet eller så smyger man ut när barnet somnat (madrass på golvet då, så barnet inte rullar ur sängen).
* Låt barnet vara uppe och somna mitt i leken. Bara låt kvällen rulla på, lek istället efter nattningsrutinerna tex ha en mjuk filt/täcke/madrass på golvet och ha leksaker där. Kanske somnar barnet mitt i leken?
* Läsning/sångstund. Antingen i soffan, sängen eller på något mjukt på golvet. Så läser man böcker eller har sångstund och ser om barnet somnar. Börja gärna med lite vildare sånger/ramsor med stora rörelser och sen blir det lugnare och lugnare tills man bara kör vaggvisor.

Vi hade en gammal VHS med Sara Edwardsson Rim & Ramsor. Den somnade vårt barn till varje gång! (Nu var vårt barn över 2 år innan det fick se på tv och skärmar, det kanske gör skillnad med?)
När barnet är lagom stort för TV så kan ni leta upp något liknande, något lagom långsamt för att barnet ska somna gott.

2021-04-23
solskensmamman
solskensmamman

Hej. Vår son är drygt 1,5 år nu och har sedan en tid tillbaka behövt ungefär 1h för att komma till ro. Han ligger mest och myser, småpratar och rör på sig men somnar till slut. Däremot har vi aldrig nattar i spjälsäng, vi kör samsovning i stora sängen. Ibland kommer de ju in i perioder där de behöver mer närhet och trygghet, kanske testa att ändra nattningssätt? Annars är det nog bara att uthärda, allt har ju sin tid och barnen sina olika perioder :)

2021-04-22
EmmaKMA
EmmaKMA
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...