App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mår skit

Är det någon mer som är runt vecka 8 och mår dåligt? Jag har ett enormt illamående spyr på morgonen och mår illa resten av dagen med en konstant metallsmak i munnen. Har väldigt ont i brösten, molande värk i livmodern som inte är behaglig. Börjar bli väldigt påfrestande då jag har ett socialt jobb med kunder men känner att jag inte orkar jobba mer och får ångest av bara tanken att åka dit. Försökt med allt att ha med mig mellanmål äta ofta/ta något innan jag går upp på morgonen men det hjälper inte. Vill verkligen kunna njuta av min graviditet men det är väldigt svårt och känner mig bara mer och mer deprimerad och kan ibland tänka vad har jag gett mig in på. Någon mer som känner samma? Någon som har ett bra tips eller kanske lite peppande ord? :(

2021-04-21
Emilias
Emilias
Gravid i vecka 40

Prata med BM on mer tips och råd, kanske sjukskrivning ett tag iallafall - du kan sjukskriva dej själv 2 veckor utan intyg, sen får du ha läkarintyg om du ska vara mer sjukskriven tex 25% eller så...
Ät något i sängen innan du går upp! Tex ett kex eller något du inte mår dåligt av.

2021-04-23
solskensmamman
solskensmamman

Hej!
Jag mådde SKIT under de tidiga veckorna i min graviditet (är nu i v.30). Spydde mycket, svårt att äta och behålla vätska.
Runt v. 7-8 så var jag hemma från jobbet i två veckor (utan sjukintyg), och låg bara i soffan och försökte läsa mig fram till när det går över.
Jag fick också tabletter mot illamående, largigan comp i kombo med postafen. Det hjälpte tyckte jag.

Jag fortsatte att äta Postafen ända fram till v.17,-18 efter dess så började illamåendet att lägga sig. Fortsatte dock att spy varje morgon ett tag till, vilket jag fortfarande gör vissa mornar om det har gått lång tid mellan kvällsmaten kvällen innan och frukosten.

Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart, för jag vet hur för j*vligt det var!
Kram på dig! Kämpa på!

2021-04-23
Snatransson
Snatransson
Bebis på 4 månader

Tack för ditt svar😊 kunde du jobba under tiden som ditt illamående var som värst? Har varit hos läkaren idag och fick tabletter utskrivna mot illamåendet. Hoppas de hjälper. Vet inte om det är lätt/svårt att få till en sjukskrivning pga illamåendet?

2021-04-21
Emilias
Emilias
Gravid i vecka 40

Hej, det låter precis som det kan vara. Illamående är vanligt fram till v.12 om inte längre. Mitt illamående satt kvar till vecka 13.
Nu är det väldigt olika från person till person.
För mig hjälpte det att äta fräsch mat, och fräsch frukt som mellanmål istället för något tungt.
Testa det och se om det hjälper, annars finns det tabletter mot illamående man kan be om att få.
Vissa tycker att åksjuketabletter hjälper eller åksjukearmband, men jag blev bara dåsig av de.
Testa kan du iaf göra :) inte farligt

2021-04-21
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...