App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gravidkilon

Hej Jag vet att det inte är något att stressa över osv Men har för några år sedan varit sjuk i anorexi och tycker det är SÅÅÅ jobbigt att gravidkilorna sitter kvar.. jag gick upp 20kg totalt och har gått ner 9 kg av dom på 2 1/2 månad... Jag alltså en del kvar.... hur lång tid tog det innan ni var tillbaka på er startvikt? Jag mådde så bra i min kropp precis innan jag fick veta att jag var gravid. Har ångest i hela kroppen och vill bara vara där igen.

2021-04-19
Idawe98
Idawe98
Bebis på 9 månader

Sen in jag tillägga att jag är lång... 186, så det syns mindre på mig, folk märkte inte ens att jag var höggravid.

2021-04-21
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader

Hej, jag förstår dig men du har burit ett barn. Din kropp har förändrats under 9 månader. Det kan ta längre tid än då att ”komma tillbaka”. Det är väldigt väldigt olika från person till person.
Stressa inte, det kan ge negativ effekt på kroppen.

Jag gick upp 22kg och jag har gått ner rätt så mkt efter graviditeten, har ”fett” kvar på magen men vet du. Jag bryr mig inte, fastän min kropp innan var mycket finare på ett annat sätt. Ja absolut jag skulle ljuga om jag säger att mitt självförtroende är på topp. Under graviditeten blev jag bred över höfterna , o fick aldrig någon stor mage men hade lite hull innan och det är det som finns kvar (fick extra under grav)
Jag har inte stressat utan har ätit bra mat, motionerat, ja. Levt sunt. Och jag är snart nere på startvikten MEN ska tillägga att jag fortfarande är bred över höfterna o låren är fortfarande lite stora.

2021-04-21
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader

Har du tagit upp detta på BVC? Om du känner att du orkar, gör det. Det kommer inte göra dig något gott att höra andra som rasat i vikt efter graviditet. Det är otroligt individuellt. Hoppas du kan få hjälp på professionell väg, skickar styrka till dig! Från en annan som lever med ätstörningar 💛

2021-04-20
Linea9
Linea9
Barn på 1 år och 6 månader

Jag förstår vad du menar och hur du känner! Jag slutade väga mig under graviditeten för jag tyckte att den skenande viktuppgången var så jobbig.
Allt som allt gick jag upp 17 kilo och på 2 månader hade jag gått ner 19.
Det är en resa för kroppen och alla är olika! 9 månader in och minst 9 månader ut är nog en bra ”tumstock” om man vill ha en, men var snäll mot dig själv! Du har ju byggt en hel människa liksom.

2021-04-19
Alma2020
Alma2020
Bebis på 14 månader

Jag gick upp 13 kilo med första barnet och tror att det tog ca 10 månader innan jag var tillbaka på startvikten, sen lyckades jag bli av med några kilon till innan nästa graviditet, men jag hade lite extra att ta av redan sen innan.

2021-04-19
ma78
ma78
Barn på 3 år och 11 månader

Först och främst så vill jag bara säga att det verkligen inte spelar någon roll om man väger några kilo mer än vad man gjorde innan man blev gravid. Finns viktigare saker i livet att tänka på!! Alla är fina oavsett hur mycket man väger.

Jag försöker verkligen lära mig själv att tycka om mig själv oavsett vad vågen visar för jag vill inte att mina barn ska ärva mitt ätstörda beteende (som jag fått hemifrån som liten) Hela livet kan ju inte handla om vad man väger, och vi behöver lära våra barn att älska sig själva. Och det gör man bäst genom att älska sig själv. Jag pratar inte om vikt och utseende på ett nedlåtande sätt runt barnen. Titta bara på hur mycket psykisk ohälsa har ökat bland barn och unga, mycket av det handlar om hur man ser ut.


Men om du ändå känner att du verkligen vill ner i vikt så försök tänka såhär, det tog 9 månader att gå upp gravidkilorna, låt det ta 9 månader (minst) för kroppen att återhämta sig och för kilorna att försvinna. Man ska inte stressa fram en viktnedgång.

🥰

2021-04-19
Frogge33
Frogge33
Bebis på 8 månader

Jag gick bara upp bäbisvikt, så tillbaka på normalvikt direkt efter förlossningen, ca 55 kg

2021-04-19
Abborre
Abborre
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...