App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som brutit med en familjemedlem

Som rubriken lyder, ni som brutit med en familjemedlem hur har ni gått till väga? När jag tänker familj tänker jag även din mans/frus familj. Vad sa ni och hur tog personen i frågan det samt blev de bråk eller diskussion lång tid efter?

2021-04-10
Lillemor4
Lillemor4
Bebis på 14 månader

Min syster bröt med de flesta i familjen, helt eller delvis men det hade med hennes psykiska mående att göra. Hon pratade inte med mig på säkert 3 år och sen en dag så hörde hon av sig igen och allt var frid och fröjd igen.

Vi pratade en del om det, vi andra i familjen, men eftersom det verkar som hon mådde bättre av en total brytning så var det nog bra för henne.

Jag gjorde ingen stor grej av det eftersom jag har flera syskon men om hon varit det enda syskonet hade jag nog tagit mer illa vid mig.

2021-04-12
ma78
ma78

Efter ett bråk med min mamma så sa jag bara att jag inte är redo att förlåta henne, efter det har vi inte pratat och jag har inga planer på att förlåta henne, någonsin, och det tror ja hon har förstått.

Detta gällde såklart inte enbart ett bråk, utan det va bara droppen utav en hel uppväxt med en manodepressiv och narsicistisk mamma..

2021-04-12
Jenjoe92
Jenjoe92
Bebis på 12 månader

Jag/vi har brutit med personer från bådas familjer.

På min sida var det en moster och kusin, skedde i samband med ett bråk. Inte pratat/umgåtts på 8år. Är dock ingen konstig stämning när vi ses på andras kalas. Vi säger hej sen struntar vi i varandra

På mannens sida slutade vi prata med ena brorsan med familj. Tog bort dom från alla sociala medier och slutade bara prata med dom. Åker aldrig samtidigt till svärföräldrarna och firar inte barnens födelsedagar ihop.

Man behöver nog inte göra en stor grej om man märker att det är ömsesidigt. Stäng alla former av kommunikation och låt båda parter gå vidare bara. Men om det är enbart från er sida behovet av att bryta kommer får man nog förklara hur man känner, varför och hur man kommer bete sig framöver. Behöver inte bli en elak, hetsig diskussion (risken finns ju dock beroende på hur dom reagerar) så länge man är tydlig men respektfull

2021-04-10
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 11

Jag har brutit helt med min mamma. Innan jag bröt helt så har jag tagit pauser då och då. I mitt fall så känner jag att jag är tvungen. Det är en lång historia som sträcker sig långt tillbaka och i mars förra året så kände jag att jag måste bryta. Relationen gick ut över mitt humör, min psykiska hälsa och då också över min familj. Jag resonerar som så att jag vill ha människor som GER mig energi i mitt liv. Om en människa TAR mer energi än man GER, då måste jag säga stopp, oavsett vilket band man har till personen. Jag fick bara nog och sa tack och hej efter ett stort bråk och vi har inte hörts mer sen dess.
Det är ju svårt att säga till andra hur dom bör göra, speciellt när man inte vet vad det handlar om och jag tror man känner själv när det gått så långt att man inte orkar mer. Många säger att man inte bara kan säga upp kontakt med någon så nära som en förälder eller sett syskon, men jag håller inte med. Är relationen skadlig för en själv så kan man göra det.

2021-04-10
Emilie136
Emilie136
Bebis på 16 månader

Eller kanske att man tagit en liten paus. Jag är inte beredd att säga upp kontakten men ibland kanske man behöver en paus om någon betet sig mycket illa flera gånger. :)

2021-04-10
Lillemor4
Lillemor4
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...