App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilken potta?

Vi funderar på att börja potträna vår dotter. Sedan hon började sitta upp har hon ibland suttit på pottan med mig på toaletten, och för några månader sedan ville hon bajsa på pottan. Så fort det var dags (det är ganska tydligt i hennes fall), frågade vi om vi skulle gå till pottan och hon sa ja. Någon månad tillbaka vill hon inte det. Hon är inte intresserad av pottan alls och blir arg när vi pratar om den. Jag funderar på om vi borde testa en annan potta. Vi har en från IKEA. Har ni några tips om pottor? Vilka använder ni?

2021-04-08
Majmamman
Majmamman
Barn på 2 år och 6 månader

Är det en potta med ryggstöd ni har? Om inget annat kan jag tipsa om den med ryggstöd från ikea! Tvinga inte henne om hon inte varit helt blöjfri utan följ med henne så det inte blir ångest. Locka med olika saker kanske klistermärken eller en rolig ”pottpåse” med lite roliga leksaker hon kan ha där inne. Hon kanske kände sig lite stor och mkt ansvar med att gå på pottan, eller kanske om man tjatar mkt. Locka hellre än fråga flera gånger ”behöver du kissa”, så kan man säga ”ksssss nu låter det som det är kiss som vill ut, ska vi lyssna” när du tror att hon kan behöva gå :)

2021-04-15
Missaex
Missaex

Våran är likadan. I början både kissade och bajsade hon i pottan och nu är det hysteriskt. Jag tror det är en fas som kommer gå över. Har inte tänkt köpa någon ny potta. Berätta gärna hur det går om du köper en annan. Vi har också från Ikea och om det blir bättre för er med en annan kanske det är värt att köpa en annan potta.

2021-04-11
Äntligensnartmamma
Äntligensnartmamma

baby björns pottstol har varit bra här, för i andra pottor har kisset slagit upp i stjärten på barnet = katastrofläge!

2021-04-08
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...