App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Utbrott

Vår tvååring har de senaste två månaderna uppvisat ett nytt beteende där vi nu har märkt ett mönster, nämligen att han går igång på dammsugare eller andra apparater med sladd, och även hunden som sitter kopplad. Han blir så rasande och brusar upp, panikslagen och går ej att få kontakt med, han gör allt för att dra ur kontakten ur väggen eller lossa kopplet på hunden. Vi vet inte vad som hänt för att han har fått så starkt obehag för dessa situationer. Så nu gör vi allt vi kan för att han ska undvika att se dessa situationer, ex dammsuger när han inte är hemma. undrar bara hur länge det ska hålla på. Har försökt prata vid senare tillfälle om att ”vi behöver dammsuga ibland” varpå han säger nej mm.. någon som har någon tanke? Är det bra/dåligt som vi gör med att undvika i största möjliga mån dessa situationer, men ska han verkligen få bestämma över oss kan man undra ibland

2021-03-29
3mma93
3mma93
Barn på 2 år och 10 månader

Han kan ha sett något någonstans som han tyckt verkat obehagligt, kanske på TV som han sedan kopplat till "inte bra". Häromdagen reagerade min son på en reklam där djur far illa, satt i bur och var bundna.

Jag tror inte att det bästa är att undvika alla sådana situationer. Prata om det, och inte under tiden som utbrottet sker utan lite casual då och då. Fråga varför hen känner så. Gör det till en lek, gå ut med "hunden", alltså ett gosedjur som hen får sätta ett koppel på. Eller att hen får starta dammsugaren och dammsuga.

Försök alltid att ta något negativt och gör det till något positivt.

Min son var livrädd för att ligga ner och byta blöja. Så då har vi pratat, pratat, pratat om det. Gosat innan blöjbytet, Frågat under tiden om allt är okej. Pratat om roliga saker under tiden. Han har fått välja en favoritleksak att hålla i. Ja, du förstår nog vart jag försöker komma med det här :)

Lycka till!

2021-03-30
Tistel86
Tistel86
Bebis på 4 månader

Tack för din tanke, så kan det ju vara! Inte tänkt på det!

2021-03-30
3mma93
3mma93

Min första tanke är att han kanske varit med om något (ex på FSK) där han eller någon annan kanske blivit ”bunden” och att han har upplevt detta obehagligt. Ex att någon bundit ett hopprep eller liknande i någon annan. Bara en tanke som kom upp när jag läste ditt inlägg.

2021-03-30
Carroline90
Carroline90
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...