App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Den där "timmen" när man kommer hem från förskolan

Hej! Hoppas någon därute kan dela med sig av tips. Tar tacksamt emot allt ni har att komma med. Jag har en liten tjej som är 22 månader. Hon skolades in för drygt 2 månader sedan och det går jättebra på förskolan enligt pedagogerna. En sprallig och glad liten tjej. MEN, när jag hämtar henne blir hon ett vrak. Jag kan se hur hon leker och cyklar osv när jag kommer med bilen, men när jag rundar hörnan blir hon ofta lite småledsen, sen blir hon lite gladare och tar på sig gå.-hem-jacka och ropar "hejgå! Ses mojon!" till alla men när vi ska in i bilen rasar allt! Hon skriker och gråter för allt! Ingenting funkar! Allt är fel!. Hon blir ledsen och arg för allt. Vill ingenting. Hon vill bli buren men väl uppe i famnen är hon fruktansvärt sur och gnällig, sätter jag ner henne börjar det om. Hon blir tokigt för minsta grej som inte blir som hon vill och hon blir tokarg på storasyster om hon inte får leka med henne som hon vill. Självklart ser jag alltid till att hon inte är hungrig och jag ger henne lite bra snacks osv (hämtar vid 15 och de äter mellis vid 14:15 så hon har ju nyss ätit) men inte ens det funkar. Matlagningen blir så jobbig när hon klänger, gnäller, vrålar. Försöker låta henne vara med. Leka med vatten och diska. Tar fram andra leksaker. Måla. Pyssla. Absolut INGET duger. Försöker sitta ner med henne en stund och mysa och varva ner vilket hon tycker om men snart börjar hon igen. Så här är det varje dag. Jag vet att hon ju förmodligen är trött och att allt liksom släpper när mamma kommer men vad ska jag göra för att göra de där timmarna fram till middagen lite behagligare för oss alla? Har ni några tips? MVH Malou

2021-03-18
Mabru
Mabru
Barn på 2 år och 5 månader

Hon sover mellan 1,5-2 h. I princip får hon sova så länge hon vill. Har funderat på om jag ska försöka hinna hem och hämta vagnen och ge henne den pausen det ger att gå hem.

2021-03-18
Mabru
Mabru

Väldigt bra idé. Har faktiskt inte alls tänkt på detta. Ska överväga att köpa en sådan sele. Tack.

2021-03-18
Mabru
Mabru

Kan du bära henne i sele?

Det är en lång dag med massor av intryck för dom, så det är inte konstigt att dom "kraschar" när dom kommer till hemmets trygghet liksom. I den åldern/efter behov brukade jag ha som rutin att ta upp mina kids på ryggen i sele (tula toddler hade vi som toddlersele och ger jättebra avlastning) och ge dom något att knapra på när dom satt där, typ riskaka eller frukt. Då kunde jag laga mat säkert och "i lugn och ro" och dom kunde få chilla och "vara med" och tanka närhet.

2021-03-18
Vers
Vers
Bebis på 5 månader

Hur sover hon på förskolan, kan hon kanske behöva en lite längre sovstund där för att orka hela dagen? 😊

2021-03-18
AnLi1992
AnLi1992
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...