App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Byta blöja på natten

Min dotter är 6 månader, väger nästan 9 kg och vi har storlek 4 libero byxblöja. Hon går och lägger sig kl 18 och vaknar kl 22, 01, 03 och så går vi upp vid 05. Hon brukar äta när vi lägger oss kl 22 och sen en gång till när hon är hungrig. Vi hade en period som jag inte alls behövde byta blöja men nu när hon vaknar så åker fötterna upp och hon ligger och pillar på dom. Det gör att blöjan läcker i ryggen. Samt så vaknar hon oftare än vanligt just nu vilket gör att hon kissar mer? Jag skulle vilja slippa blöjbytet, dels blir hon sprallig och sen tycker jag att det är jobbigt. (Hon väcker mig så mycket ändå). Ska man byta storlek, och att blöjan då går upp längre på ryggen? Eller ska jag sluta ge mat på natten (ersättning)? När slutar man med det? Det är egentligen flera frågor i en här, det hela handlar om att jag vill att vi ska få bättre nattsömn :)

2021-03-12
Popararo
Popararo
Bebis på 12 månader

Vi använder Libero Touch vanlig tejpblöja i en storlek större. Behöver inte byta på natten eftersom den inte läcker, även om den är drypfull på morgonen. Touch gör att den inte känns duktig på huden vilket jag upplevde comfort gjorde.

2021-03-15
Ullan91
Ullan91

Vår son vägen 9kg och har oxå haft problem med läckande blöja på natten även om blöjan inte ens är full, vi har sedan 1-2mån tillbaka haft Pampers baby dry Nappy pants storlek 3 (upp till 11 kg tror jag dom är) och den har aldrig någonsin läckt! Så tips tips!

2021-03-13
FamS9
FamS9
Bebis på 16 månader

Det var likadant för oss när sonen började röra sig mycket mer och fortfarande åt på natten = kissade också mer på natten. Vi bytte till pampers nappy pants. Kanske man inte ska skriva i ett liberoforum, men det var dem enda som inte läckte för oss 🙂

2021-03-13
Linea9
Linea9
Bebis på 15 månader

Vi gick upp en storlek på natten och jag tycker touch blöjorna tar mer än comfort dådet kör vi. Up&go vid läggning och om vi måste byta så sätter jag på en öppen. Vi fick tips från bvc att när det var dags att inte längre äta på natten så ge lite vatten i nappflaska. Blir en mättnadskänsla och hjälper att komma till ro. Min första slutade äta på natten vid fyra månader och min andra är lite till och från ni. Vissa nätter sover han igenom means andra så är det bara att gå upp och mata.

2021-03-12
Adlit
Adlit
Bebis på 10 månader

Om hon ändå är vaken för mat på natten kan ni väl byta blöjan lite diskret efter maten, inte tända och kanske göra det i sängen? :)
Blir ju oavsett många timmar utan blöjbyte om hon lägger sig vid 18 och sover till 05..

2021-03-12
IJO
IJO
Bebis på 11 månader

Hej🙂 Jag hade testat en annan storlek på blöjan eller bytt till vanlig blöja kanske👍
Jag hade testat att lägga om på natten men med ersättning iaf. Hon kanske är hungrig å behöver det just nu. Hon är inte så gammal än enligt mig för att sluta äta på natten🙂 Men alla gör olika.
Lycka till!🌸

2021-03-12
Mathilda My
Mathilda My
Bebis på 10 månader

Prova gå upp en storlek på blöjan, eller köra ”vanlig” blöja. Vi använder oss av vanlig och har aldrig haft läckage, och blöjan har varit TUNG vissa mornar☺️ Jag hade nog försökt att natta om utan ersättning, eller minska mängden☺️

2021-03-12
Bfmaj
Bfmaj
Gravid i vecka 6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...