App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

2 månaders bebis har svårt att sova på dagarna.

Hej alla kloka mammor! Jag har en pojke som är 9 veckor. Han har de senaste dagarna väldigt svårt att komma till ro på dagarna. Han sover korta stunder(ca 30-40 minuter) sedan vaknar han och är fortsatt trött. Detta resulterar i att han blir gnällig. Framemot kvällen så har han börjat med att gallskrika(3 gånger) så man kan tro att han får enorma smärtor. Vi misstänker att det är för att han är övertrött. Han kan flaxa med armar, ben och typ skakar på huvudet när man ska natta honom. När man tror att det inte kommer funka, så somnar han. Det har inte varit så tidigare. Finns det någon som känner igen detta?

2021-03-07
Bebis2021
Bebis2021
Bebis på 8 månader

Sounds familiar, been there! Den som har hjälpt oss är: mörkhet, alltså ett helt mörk rum, white noise och rutin. 2-3 månaders vaken tid ca 45-90min då brukade jag kolla klockan i början för att inte missa trötthetens signaler (röda ögonbryn, lätt gnällig, gäspar, klia i ögat bland annat), då kör jag på en mini rutin (mini version av lägg dags rutin). Bebisen har REM period av ca 20 minuter och om hen somnar till ex på armen och hamnar i babynest hen bruka vakna för hen upptäcker att plötsligt det är inte mammas arm! Isf måste man försöka hjälpa bebis genom att göra igen vad man gjorde för att somna (ta i armen) det går lättare om bebisen kan lära sig att somna själv. Kan starkt rekommendera tips från takingcarababies. Lycka till!

2021-03-12
Förstagångsmammma
Förstagångsmammma
Bebis på 9 månader

En vuxen har 90 minuter långa sömncykler. En liten bebis har 30 minuter. Allt eftersom ungen växer blir sömncykler längre.

Se till att bebis är SUPERMÄTT innan läggdags, väck gärna försiktigt om barnet somnar vid matning. Vid 25 minuter kan man vagga lätt för att se om bebis kanske faller tillbaka i sömn.

2021-03-09
Tistel86
Tistel86
Bebis på 1 månader

Vi har lite samma problem med vår 2 månaders lilla tjej. Vi kunde också bara lägga henne ner så somna hon men nu gnäller hon ett tag men somnar ganska fort. Bäst i vagnen och en längre promenad samt stå ute och sova i vagnen. Vår tjej har dock svårt att sova efter matningen på natten. Då flaxar hon och stånkar men blundar och ”sover”. Sover hon inte bra på dagen blir natten hemsk. Vi tog upp det på BVC och de menar att det är en fas och går över ... hoppas det går bättre o bättre för dig och din son snart:)

2021-03-09
CelinéK
CelinéK
Bebis på 8 månader

Just det! Vi har white noise ibland med, från Spotify. Eller om hon är i selen så passar jag på att baka och sånt i köket, för hon sover rätt gott till elvisp och köksfläkt 😉

2021-03-08
hejsanhoppsan
hejsanhoppsan
Bebis på 9 månader

Så har det varit för oss med! Det började några veckor tidigare med att hon inte kunde sova någon annanstans än i vagnen på promenad eller på mig, från att vi tidigare bara kunnat lägga henne i nestet. Nu är hon 12 veckor och det är något bättre, men det kan också vara så att det är för att jag likställt mig mer med att det är så det är och anpassar mig efter det. Börjar få lite rutin på det och oftast går det bra att låta henne sova en kortare stund (30-40min) i sängen cirka en timma efter att hon vaknat på morgonen. Nästa sovstund måste dock vara längre för att hon ska hålla sig glad så då går jag alltid på promenad, cirka 2h. På eftermiddagen sover hon 1-2 kortare pass inomhus igen eller i sele och sedan när pappan slutat jobba går han ut på promenad med henne igen i cirka 1,5h. Därefter får hon mat, bada, pyjamas och ammas sedan tills hon somnar (exakt samma rutin varje kväll). Har även börjat läsa av henne mer och börja läggningarna innan hon blir jättetrött. Ibland är det bara efter 40 minuter vaken, ibland drygt en timma.

Så mina tips är att försöka ”gå med på” att det är såhär det är nu. Vet själv hur frustrerad man kan bli annars! Sedan försöka läsa av bebisen och påbörja läggning innan han blir för övertrött. Och även se till att i alla fall en av sovstunderna under dagen blir längre. Svårt dock om inte vagn eller så funkar mer än 30 minuter heller, vår sover väldigt bra i vagnen. Vår började även somna lättare när vi introducerade napp och la en snutte över ögonen 😊

2021-03-08
hejsanhoppsan
hejsanhoppsan
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...