App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Orolig inför nästa barn

Har ganska nyligen fått veta att jag väntar mitt andra barn. Har en dotter just nu som är ganska precis 1,5 år och jag vet inte om det redan är hormoner som spökar men jag gråter av tanken att jag inte ska räcka till för min dotter, att hon ska känn sig bortglömd.. vi är ju superglada att vi ska få utöka familjen. Men denna tanke ligger och gnager i bakhuvudet på mig.. någon som känt samma eller har tips på hur man kan göra när nästa väl kommer!

2021-02-28
Josefinewa
Josefinewa
Bebis på 1 månader

Föräldrar räcker gott till som till ett barn som till 7 andra. Ser de på mina föräldrar, som inte delar till någon av oss mer el mindre. Och att ha syskon är så det bästa jag kan tänka mig.

2021-03-01
Leab
Leab
Barn på 3 år och 7 månader

Förhoppningsvis är ni 2 föräldrar som kan hjälpas åt.
Mitt bästa tips är att satsa på lång gemensam ledighet och sedan jobba så lite som möjligt under första året.
Vi körde på 12 veckor helt lediga tillsammans, sen hade vi börjat få bra rutiner som underlättade, så då jobbade maken 50-80% tills vi började dela mer lika (efter 4-6 månader till) då började vi jobba 40% båda två.

Då vi var så mycket hemma tillsammans så fanns det oftast en extra famn och någon som var lite piggare om den andre behövde vila ett tag.
Vi hjälptes åt helt enkelt och det hade vi alla nytta av, babyn, stora barnet/barnen och båda föräldrarna.

Lycka till!

Det är säkert hormonerna som spökar en hel del, men det är ändå bra att försöka få till mer tid tillsammans framför allt under första året med en ny baby.

2021-03-01
solskensmamman
solskensmamman

Blev gravid med nr 2 när första barnet var ca 1 år så det är 22 månader mellan. Jag funderade väl en del på hur det skulle bli, om nästa också skulle bli en långätare så skulle det bli jobbigt men det blev tvärtom. Hon ammade på 5-10 minuter och sen var det bra.

Hon var en liten kvällsbebis som var ganska aktiv fram till 22 på kvällarna när storebror sov så då kunde hon få mycket egentid.

Sen försökte jag inkludera storebror i allt som gick, putta vagnen, hämta blöjor m.m så han fick hjälpa till med det han kunde. Gick väldigt bra faktiskt.

Blev ju lite jobbigare när trean kom och det bara fanns två knän.;)

2021-03-01
ma78
ma78
Barn på 3 år och 11 månader

Jag kände precis som du beskriver i ditt inlägg. Var så orolig att dottern skulle känna sig åsidosatt.
I detta nu sitter jag med min dotter på snart 2,5 år och min son som blev två månader igår. Så fort han kom ut kändes allt självklart. Det är som att pusselbitarna på ett magiskt sätt faller på plats fastän man trodde att pusslet var färdigt. (Om den liknelsen nu låter vettig.) Det kommer på något sätt av sig själv. Sen finns det såklart utmaningar i att plötsligt ha två barn. Det kommer stunder när det känns omöjligt att fokusera på båda barnen samtidigt. När energin och tålamodet tryter. Men det kommer också stunder när man kan dela kärlek och glädje med dem båda, och de stunderna är fantastiska.
Jag hade kraftig foglossning under min andra graviditet och var ofta tvungen att säga nej till min första dotter. Jag kunde inte leka, inte bära och inte alltid finnas till fysiskt som innan. Men nu när kroppen börjat återgå till det normala hittar hon och jag tillbaka till våra lekar, och vi har nästan ännu roligare nu än vi hade förut.
När jag hade dåligt samvete över att vara gravid och att min dotter skulle "behöva dela mig" med ett syskon, brukade jag tänka att jag skulle ge henne en av livets största gåvor. Jag höll på att baka ett syskon till henne som jag var övertygad om skulle ge henne så mycket glädje i livet. Kanske kan det vara ett tankesätt som kan hjälpa dig. Du kommer att ge ditt barn ett syskon. Förhoppningsvis en enorm lycka och glädje i livet.
Hoppas att detta kan vara till någon hjälp.
Lycka till med allt!

2021-03-01
Alvida
Alvida

Jag tror att det är ganska vanligt att man känner så som du beskriver. Jag har själv en son på fyra månader och har alltid velat ha i alla fall två barn, men nu sen sonen kom så har jag tänkt många gånger att jag är osäker på om jag vill ha fler barn för att jag är rädd att han inte ska känna sig lika älskad, samtidigt som jag är rädd att jag inte ska kunna älska ett andra barn lika mycket som jag älskar honom.
Och som sagt, det är nog en ganska vanlig känsla/tanke men man ska nog inte vara rädd för att tycka och tänka så, jag tror att när man sen väl är där så kommer man älska båda/alla sina barn precis lika mycket.
Sen känner nog äldre syskon sig lite åtsidosatta emellanåt när de får småsyskon, men det hör nog till.

2021-03-01
Carroline90
Carroline90
Bebis på 12 månader

Åh, jag står i precis samma sits! Har också en dotter på 1,5 år och är gravid i vecka 6. Förstår inte hur man ska räcka till till två barn, eller hur jag ens ska räcka till till min dotter under graviditeten då jag redan mår fruktansvärt dåligt.
Hoppas vi kan få lite tips och råd här!

2021-03-01
rebeckah
rebeckah
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...