App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Råkade dricka ett glas cider

Hej På min födelsedag råkade jag dricka ett glas cider utan att tänka mig för, hade köpt den på maxi.. Efter glaset upptäckte jag att det är 0.3% alkohol i och jag ta fått fullständig panik!! Ingen förstår mig och jag är orolig för mitt barn i magen. Hur hade ni tänkt om ni råkat göra samma? Behöver jag vara så orolig. Barnmorskan jag ringde snäste av mig i telefonen och ryckte att jag var barnslig. Men enligt livsmedelsverket och systemet råder nolltolerans. Hade absolut inte druckit om jag misstänkt alkohol!!!

2021-02-22
MammaLinnea?
MammaLinnea?
Gravid i vecka 11

Tack för all stöttning. Jag är funkismamma sedan tidigare och det är väl därför min oro är så stark. Var inte orolig för någonting i första graviditeten. Ska försöka ta till mig det ni har skrivit och försöka lugna mig i det tack 🌸

19 tim, 14 min sedan
MammaLinnea?
MammaLinnea?
Gravid i vecka 11

Vill absolut inte förminska dina känslor för jag vet hur det är att vara en nojig gravid. Men släpp all oro kring detta! Finns inte en chans att ens groteska mängder av 0,3% alk dryck skulle kunna påverka barnet!
Min första graviditet var en rejäl bakfylla efter en tung utekväll som aldrig gav sig. Kände megapanik när jag förstod att jag var gravid, men trots att jag druckit kanske 2 flaskor vin (?) sa min barnmorska att barnet inte skulle påverkas då de så tidigt i graviditeten inte hämtar sin näring från det mamman äter. (Vill såklart inte säga att några flaskor vin är ok, och det var såklart inte barnmorskans budskap) men om hon var lugnande efter alldeles för många glas, behöver du garanterat inte vara det! Som någon annan skrev. Den mängden finns i flera vardagsprodukter och inget som räknas som alkoholhaltig

2021-02-23
Mislan
Mislan
Barn på 2 år och 6 månader

Som flera skriver: 0,3% betyder alkoholfritt!
Det är samma mängd som i bröd eller fil, det är liksom ingenting som tillsätts för att göra det alkoholhaltigt utan det bildas ofrånkomligt vid jäsningen. Som att ta en macka.
Du har inte druckit alkohol.
Titta på alkoholfri öl i butiken, den innehåller 0-0,5% alkohol ändå och den kan man dricka om man är gravid eller ska köra bil eller vadsom.

2021-02-23
Levira
Levira
Bebis på 5 månader

Alltså jag drack typ 3-4 glas vin nån vecka innan jag fick reda på att jag var gravid. (Typ v7)
Mitt barn mådde och mår bra så tror inte du behöver vara orolig.

2021-02-23
Emliew
Emliew
Barn på 3 år och 4 månader

Tack för era svar🌸. Är fortfarande väldigt nojig. Men man är väl nästan det för allt under graviditeten. Hade jag varit den som gett råd hade jag nog sagt samma sak.
Är bara så rädd för att skylla på den lilla alkoholen jag drack om något någon gång i livet skulle hända mitt barn och det ger mig ångest.

2021-02-23
MammaLinnea?
MammaLinnea?
Gravid i vecka 11

Så liten mängd innehåller även en del mat som man äter dagligen, typ allt som är jäst i dryckesväg, ex fil men då det räknas som livsmedel så skrivs det inte ut som det gör på dryck. Som någon annan nedan skriver så räknas allt under 0,5% inte som alkohol. Inte ens om du hade druckit 10 flaskor cider hade du känt av den minsta lilla berusning. Du kan vara helt lugn !

2021-02-23
FamS9
FamS9
Bebis på 9 månader

Det ska inte vara någon fara för det var så lite, har till och med hört vissa barnmorskor som säger att ett glas vin är ok. Jag drack ett halvt glas (en sån där glögg kopp) glögg med lite alkohol i under julen och bara det gav mig ångest så jag förstår dig. Men självklart är det rätt att nolltolerans ska gälla. 🌸

2021-02-22
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 18

Ta det lugnt! Det är ingen fara. Faktiskt. Visst är det nolltolerans och man ska inte dricka alkohol men 0.3% är väldigt liten mängd och dessutom vid ett tillfälle.

2021-02-22
Vers
Vers
Gravid i vecka 26

Nolltolerans råder = mellan 0 och 0,5%
Så du har råkat dricka en alkoholfri cider och jag kan tänka mej att barnmorskorna inte tyckte att det var någon katastrof då många dricker väldigt många olika alkoholfria drycker hela tiden...

Så det är absolut ingen fara!

2021-02-22
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...