App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur klär man en sommarbebis?

Hej, Väntar mitt första barn mitt i sommaren den 15 juli. Det är mitt första barn och behöver nu tips/råd hur man ska tänka med bebis och varma sommardagar. Hur bör man exempelvis bädda i sängen? Hur bör man klä dom för att ligga i vagnen? Använda filt eller täcke? Eller inget alls?

2021-02-22
viktorianna
viktorianna
Gravid i vecka 21

Dottern föddes förra sommaren. Och vi hade bara kortärmade bodys på henne när vi var utomhus, gick vi promenader med vagnen såg vi till att täcka benen med tunna leggins. Sen hade våran vagn väldigt bra solskydd. Spf 50 i suffletten vilket är ovanligt tydligen ! Vi var mycket inne de varmaste dagarna ❤️

2021-02-22
Fruuuuuu
Fruuuuuu

Våran son föddes sommaren 2018(varmaste sommaren på 40år). Vi hade nästan bara rompers på honom(sån där pyjamas med kort ärm och ben). När vi var inomhus hade han bara blöja. Vi såg alltid till att han låg i skugga, i vagnen öppnade vi även upp ett ventilnät oh ställde vagnen i skugga om vi satt länge någonstans. Vi hade upf50skydd både i suflett på vagn och suflett på babyskydd.

På natten hade vi max en bomullsfilt eller bambufilt på han. Han sparkade av sig sånt. För att han inte skulle få platt huvud och inte bli svettig i nacken hade vi en pandakudde, candide air. Candides vanliga pandakudde utan nät upplevde vi att han blev svettig av. I övrigt ser de likadana ut. Vi hade han mycket hud mot hud för då har bebisar lättare att reglera kroppstemperatur. Hoppas det var lite svar :) just det keps på om vi var ute! 💕

2021-02-22
Maria Mamma
Maria Mamma

Så tunt och luftigt som möjligt, tex inget madrasskydd utan bara tunt bomullslakan. En gallerfilt eller tunn bomullsfilt alternativt bambufilt för att få det lite mysigt. Tunna men heltäckande kläder på bebis i bomull.
Min dotter är född i juli förra året och det var galet varmt hennes första tid. Riktigt varma dagar undvek vi att vara ute.
Hemma inomhus hade hon bara blöja både dag och natt. 🙂

2021-02-22
Idisen
Idisen
Bebis på 7 månader

Luftiga heltäckande kläder när det inte finns skugga. Ett tunt lakan som filt.

2021-02-22
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...