App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tar av blöjan

Min dotter på ca 2 år och 3 månader har den senaste veckan (även när hon var yngre lite då och då) tagit av sig blöjan när hon sover alla nätter men även under sovstunden ibland. Vilket gör Er hon ligger nakenfis i sängen det i sig gör ju inget. Men hon kissar ner hela sängen och de är inte några små skvätter utan "hela" sängen är blöt. Någon som känner igen problemet och/eller har tips på hur man ska få henne att ha kvar blöja. På dagen använder hon fortfarande blöja men går på potta då och då.

2021-02-21
Barn på 2 år och 3 månader

Potta!
Annars får ni väl se till att hon inte kan ta av sig blöjan tex genom att ha trosor över, kanske ha en hel pyjamas av overalltyp, som ni sätter på bak och fram, så att hon inte kan öppna den och ta av den.

IKEA har ett madrasskydd som är som ett Dra-på-lakan som fungerar väldigt bra. Det skyddar madrassen, så får man ha 2-3 täcken att byta mellan när man kör allt i tvättmaskinen.

Vi bäddade några "lager" när barnen skulle sova utan blöja första tiden. Såhär:
Underst madrass + bäddmadrass. Över: Dra-på-madrassskydd, sen vanligt dra-på-lakan, sen en omgång till med madrasskydd + lakan, och gärna ytterligare en omgång så att det fanns 3 lager att använda.
så när barnet kissade så tog ena föräldern barnet till badrummet och tvättade/duschade av + ny pyjamas och andra drog av ett "lager" i sängen + tog fram nytt täcke och även kudde om den också var blöt (hade täcke och kudde med påslakan och örngott på, redo under sängen eller i garderob i närheten), sen hämtade man pyjamasen och körde igång tvättmaskinen.

2021-02-21
solskensmamman
solskensmamman

Jag skulle passa på att potträna ordentligt, det låter som hon är mer än redo

2021-02-21
xMariax
xMariax
Bebis på 6 månader

Vissa tycker jue om att sova nakna :) du kan alltid köpa engångs sängskydd som dessa för att skydda sängen. https://www.kronansapotek.se/TENA/p/776301?gclid=CjwKCAiAg8OBBhA8EiwAlKw3ksKcxnkO7LbaNJu_A2lq4Cf0u1F1Ff4S4znQ-1AoKeSy9wO6-JP0LxoCmlIQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

De kan användas under lakanen eller ovanpå (du sover direkt på dem) ifall du inte vill byta lakanen varje gång.

Det finns även sängskydd i tyg. De kan du tvätta och tumla i maskin.

2021-02-21
Lazzygirl
Lazzygirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...