App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Knipträning

Jag är i vecka 21 nu och har inte börjat knipträna ännu. Barnmorskan säger ju att detta är viktigt. Vad är er erfarenhet som inte har kniptränat under graviditeten? Mycket besvär efter förlossningen?

2021-02-20
Mli0
Mli0
Gravid i vecka 23

Jag har aldrig kniptränat 🙈
Har två barn sen innan och väntar nu tredje. På varje efterkontroll med mina tidigare barn då bm kontrollerat knipmusklerna har jag alltid fått till svar att jag har starka muskler. 🤷🏼‍♀️
Dock så är det ju så att nyser/hostar man så händer det ibland att man kissar lite.. tragiskt nog. Tur inte är det inte jämt så 😅
En komplikation efter andra barnet är dock att jag inte har lika lätt att hålla i mot vid nr2 så när jag måste gå så är det bara att gå och inte vänta!

2021-02-22
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 18

Det är inte farligt att skippa knipövningarna. Jag glömde bort det allt som oftast och det gick bra ndå. Men... Nog kan jag tycka att det är smart att knipa lite när man kommer ihåg. Är ju trist om man skulle ha otur och blir inkontinent efter bara för att man inte riktigt hade lust.
Knip lite i bilen/bussen. Ta ett par knip till i TVsoffan. Det kommer att gå galant.

2021-02-21
moas föräldrar
moas föräldrar

Det är ganska "nya" råd det här med att det är jätteviktigt med knipträning. Det var inte så mycket fokus på det när jag födde mina tidigare barn för 7 och 8år sedan... och det gick bra ändå och blev helt klart återställd efteråt. Så klart det går utan.

Men jag tycker det är bra att mer fokus läggs på att förebygga och skydda underlivet. Brukar knipa på bussen till och från jobbet :) min bm tipsade om appen "tät" - väldigt smidig faktiskt!

2021-02-20
Vers
Vers
Gravid i vecka 26

Jag är i v.26. Har köpt knipkulor i olika storlekar. Har skjutit upp det, vågar typ inte men vet att jag bör då jag knappt kan hålla mig när jag väl blir kissnödig 😂 men lycka till. Säg gärna till när du provat!

2021-02-20
Apelsinen
Apelsinen
Gravid i vecka 27

Jag gjorde det bara nån gång ibland/när jag hade lust (absolut inte ofta) och nu 2 veckor efter förlossningen känns allt som vanligt.
Man hör/läser ju att det är viktigt men jag har inte märkt någon skillnad än sålänge på att jag inte gjort det så mycket

2021-02-20
Idawe98
Idawe98
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...