App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tunga lyft

Hej, jag funderar på det här med tunga lyft. När ska man börja undvika det? Jag är inte beräknad förrän i september, men jag och min man ska flytta i april så vore väldigt bra att veta.

2021-02-18
CeceM
CeceM
Gravid i vecka 11

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-02-20
Louisebf1011
Louisebf1011
Bebis på 3 månader

Själv kände jag att det var otroligt onödigt att ta några risker under graviditeten, det är en kort period av livet, andra fick bära åt mig. Gjorde träning anpassad för gravida istället.
Alla är olika och infon här blir ju anekdotisk. Prata med mvc istället för internet, tänker jag.

2021-02-19
Levira
Levira
Bebis på 5 månader

Jag tänker att man får lyssna på kroppen. Vi flyttade när jag var i 8e månaden, en stor flytt från hus till hus och väldigt mycket tunga grejer. Jag lyfte mycket och tungt och det var inga problem alls, enda problemet var att fötterna blev svullna för det var såklart 35 grader varmt också när vi skulle flytta 😅 Men jag hade en lätt graviditet överlag så det beror ju helt på hur man känner sig 😊 Jag frågade min barnmorska innan och hon sa att det inte är några problem att lyfta så länge det känns bra i kroppen och inte känns obehagligt eller gör ont.

2021-02-19
AnLi1992
AnLi1992
Bebis på 7 månader

Håller med övriga, så länge det känns bra är det ingen fara. Det är ju till och med uppmuntrat att träna under graviditet, själv släpar jag fortfarande virke där vi huggt i skogen.
Men är du orolig så se till att packa många lätta flyttlådor istället för färre tyngre och se till att ni är flera personer som hjälps åt med de tunga möblo.

2021-02-19
Abborre
Abborre
Gravid i vecka 32

Jag säger som lillemor4; det beror på hur vältränad du är. Jag bar en nyfödd kalv dagen innan förlossningen. Det min barnmorska sa till mig var att jag skulle komma ihåg att knipa när jag lyfte och känna efter så jag inte fick ont.

2021-02-19
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Det är väldigt individuellt, hur aktiv du varit innan graviditeten osv. Tror rekommendationerna är 20kg, max 100kg på en dag. Har för mig jag läste på f-kassan när jag ansökte om graviditetspenning att man "ska" klara 30kg, vetefan om jag ens klarar det utan att va gravid 😂

2021-02-19
xMariax
xMariax
Bebis på 6 månader

Så länge de känns bra för din kropp. Så olika. Sen beror de på hur pass vältränad du är innan graviditeten. Jag storstädade och tömde vår sadelkammare två dagar innan allt startade. Mockade alla 6 boxar samma dag och fyllde och bar vattenhinkar. 😆 sen kanske jag inte va den smidigaste 😂

2021-02-18
Lillemor4
Lillemor4

Jobbar som målare och jag jobbade som vanligt, det vill säga att jag bar färg och spackel fram o tillbaka precis som innan fram tills jag fick foglossning, och det var runt vecka 20. Hade jag inte fått foglossning så hade jag säkerligen kunnat fortsätta. Så så länge det känns bra och kanske inget överdrivet tungt så är det ingen fara

2021-02-18
Jenjoe92
Jenjoe92
Bebis på 2 månader

Tror nog man ska undvika tung lyft under hela graviditeten.

2021-02-18
Leab
Leab
Barn på 2 år och 10 månader

Det beror ju på hur man mår. Kroppen säger till om det är för mycket och obehagligt. Det är inte riktigt tyngden i sig utan rörelsen i stort tycker jag.

Jag tränar tex fortfarande med tunga vikter på gymmet, men kan nu börja tycka att det är rätt jobbigt/obehagligt att tex plocka upp saker från golvet/böja mig över magen.

Men det finns ingen tidslinje så. Känns det bra så kör! Men får man sammandragningar eller det gör ont så är det ju ganska tydliga tecken på att ta en paus.

2021-02-18
Vers
Vers
Gravid i vecka 26
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...