App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När berättade ni att ni väntande barn?

Jag tycker att det är svårt att veta när det är "okej" att berätta att man är gravid för familj och vänner. Tycker också att det är jobbigt att hålla en sådan nyhet för sig själv, men samtidigt vill man ju inte berätta för tidigt heller om man får missfall. När berättade ni för familj respektive vänner? Hur berättade ni det? :)

2021-02-17
Blåbär55
Blåbär55

Berättade i vecka 12-13 för vår närmaste familj samt då satte ut en bild på det tidiga ultraljudet vi gjorde på Instagram. 😊

2021-02-22
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 18

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-02-21
Theoffice
Theoffice

Vi berättade tidigt för närmaste familjen, tror det var i vecka 5-6, för vi skulle på en resa med svärföräldrarna och jag ville dom skulle veta om det innan vi åkte. Men vi hade nog berättat tidigt oavsett men kanske inte så tidigt 😊 Jag berättade för chefen efter RUL och då la vi ut på Facebook med att vi väntade bebis.

2021-02-19
AnLi1992
AnLi1992
Bebis på 7 månader

Då vi väntade våran ängel så berättade vi för våra föräldrar och syskon i v 12+ och på facebook efter RUL.
Men nu andra graviditeten så har vi berättat för föräldrar och syskon nu i 6. Men vi kommer ej att berätta på facebook, släkt och vänner förän det riktigt syns eller dom frågar rakt ut.
Men det är för att vi blev så rejält ”bränd” och ”lurad” på att få ta hem våran lilla pojke.
Berätta när det känns mest bekvämt för er.
Kram

2021-02-19
JDÄngel
JDÄngel

Vi valde att berätta för våra familjer tidigt då vi kände att de ändå skulle få reda på om det blev missfall. Så de fick ett paket med bebiskläder i julklapp (vi var i vecka 6) och det blev väldigt glada och chockade reaktioner. Mina närmsta vänner fick reda på det samma dag som jag gjort kub och då magen redan börjat synas ganska tydligt så lär det inte gå att hålla hemligt för andra särskilt länge till

2021-02-18
Emsiiiiis
Emsiiiiis
Gravid i vecka 15

Närmsta familjen i v 9, chefen i v 9 (endast pga hälsoskäl), vännerna i ca v 13-14. Kollegorna tänkte jag berätta för i v 16-18 😊

2021-02-18
Frida93
Frida93
Gravid i vecka 16

Jag berättade för mina föräldrar på jul när jag var i vecka 11. Jag fick göra ett vul i 8, så slog in en bild från det i en julklapp. Efter kubtestet i vecka 15 berättade jag för ett fåtal nära vänner. Graviditeten är inte "hemlig" längre och både min sambo och mina föräldrar har spridit nyheten mer frikostigt i deras kretsar. Jag oroar mig fortfarande för att något ska gå fel, och har därför valt att inte berätta för fler i mitt umgänge ännu.

2021-02-18
Masvea
Masvea
Gravid i vecka 20

Efter första ultraljudet så berättade jag för mina föräldrar. Åkte till dom typ veckan efter och hade lagt en ultraljudsbild i ett kuvert. Jobbet väntade jag med länge. Kompisar kommer jag nog inte ihåg.

2021-02-18
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader

Jag väntade de rekommenderade 3mån :) + 1mån för julen låg runt hörnet, så när vi alla satte oss ner för att äta julbord så berättade vi!
Och det blev väldigt glada reaktioner!
Och det började bli svårt att dölja så det var passande att berätta, för familjen började bli lite misstänksam

2021-02-18
Zk_Rose
Zk_Rose
Bebis på 8 månader

Den här gången väntade vi till efter kub med att gå ut med det på fb. Min man ville gärna berätta och jag kände att det kändes ok då. Jag berättade för jobbet först efter rul i v.21 (då det inte riktigt gick att dölja längre). Med mina tidigare graviditeter har jag också gjort 1. Efter kub 2. Efter rul.

Allmänt har jag varit ganska restriktiv med att prata om graviditeten med folk denna gången dock, eftersom vi fick ett missfall i v.9 förra gången och det påverkar fortfarande hur jag känner/tänker. Jag är fortfarande "om det går bra" och tycker det känns typ obehagligt att prata om livet med bebis sen pga det... försöker mest fokusera på att ta en dag i taget.

Men man väljer helt själv hur och när man vill berätta!

2021-02-18
Vers
Vers
Gravid i vecka 26

Berättade för mina föräldrar och min sambos föräldrar i v15, sen berättade vi för övrig familj/släkt och vänner i vecka 20 :)

2021-02-18
LindaWM
LindaWM
Gravid i vecka 29

Vi skulle vänta till RUL men vi berättade för våra föräldrar typ direkt för att få stöd ifall något skulle gå snett för det känns mer rätt och bekvämt.
Efter KUB berättade vid officiellt på Facebook etc.
Men kompisar och andra närstående fattade innan när jag spydde osv och var sjukskriven 😂

Men tycker att man ska känna efter själv vad som känns bäst och med bekvämt 😊

2021-02-18
philly66
philly66
Gravid i vecka 29

Jag tycker att man ska få glädjas av sin graviditet tidigt om man känner så. Det finns inga fel att berätta om det känns bra. Om graviditeten skulle avbrytas så kommer du behöva berätta, då folk oftast frågar för att de bryr sig.

Gör det som känns bäst och lycka till! För närstående så berättade jag direkt, istället för att ljuga om varför jag tackade nej till ett glas vin. För bekanta berättade jag senare.

2021-02-18
Burkmajs
Burkmajs
Gravid i vecka 40

För min syster, 2 veckor efter plusset, i v.7
För min mamma, i v.12, behövde stöd innan kub.
För några nära samt enstaka på jobbet, i v.16 pga putande mage...
Resten får väl veta om de frågar, haha...

2021-02-17
zmiley
zmiley
Gravid i vecka 18

Första graviditeten berättade vi ungefär i vecka 10. Tänkte vänta till vecka 13 men eftersom vi skulle åka iväg med några kompisar på en minisemester så kände jag att jag ville berätta innan :) Denna graviditet berättade vi för familj och närmsta vänner redan v.5. Dels för att jag började må illa då men också för att vi inte kunde hålla de för oss själva! Skulle de vara något fel eller att de blir missfall så är jag rätt säker på att både min familj och vänner stöttar och tröstar på bästa sätt. Då tycker jag att de vore skönt att ha personer man kan prata med och få gråta tillsammans med.
Jag tycker att man berättar när man själva känner sig redo! Prata med partnern och se vad som känns bäst helt enkelt :)

2021-02-17
LouiseAldorsson93
LouiseAldorsson93

Jag och sambon hade faktiskt precis ett samtal om just det, han vill vänta tills efter inskrivningssamtalet med barnmorskan typ,en jag vill berätta för våra närmaste kompisar innan(också ett par som väntar barn). Jag har denna vecka haft ganska ont och inte mått så bra så jag vill ju kunna prata med kompisarna om det, men han ville vänta egentligen. Nu ska vi väl ändå berätta innan, mest för att jag vill kunna prata med min kompis som liksom nyss gått igenom samma, så kan man få lite tröst i det när man inte mår bra liksom.
Vet dock inte om min familj hade reagerat så starkt om vi berättade nu till exempel eftersom det är så nytt, så med familjen kommer vi försöka vänta några veckor tänker jag. Men tror det är olika för alla, jag vill att vi ska kunna prata med familjen också om det skulle bli ett missfall, jag skulle vilja att familjen vet det då iallafall..

2021-02-17
Längtarefterförsta
Längtarefterförsta
Gravid i vecka 7

Berättade samma dag jag plussade 😊

2021-02-17
Leab
Leab
Barn på 2 år och 10 månader

Efter KUB vecka 13. Hade jag inte gjort det hade vi ändå väntat till efter v.12 på grund av risken för missfall

2021-02-17
Abborre
Abborre
Gravid i vecka 32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...