App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Movicol junior

Någon som använt movicol junior för barn under ett års ålder? Hur tyckte ni det var eftersom det egentligen ges först efter 1 års ålder, men går att äta tidigare med läkar ordination. Biverkningar?

2021-02-11
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 11 månader

Ge det lite tid, så går det nog tillslut. Jag brukar tänka att allt som går ner är bättre än inget.
Vi hade dosering sprutor hemma redan. Men tror man kan få från apoteket.

2021-02-13
Rosa_madde
Rosa_madde
Bebis på 12 månader

Tack för utförligt svar! Ska nog oxå försöka med spruta. Så får jag se sen hur det går... o skulle det inte fungera alls med detta får man väl återgå till lactulos då antar jag.
Fick ni med ngn dos spruta i förpackningen?

2021-02-13
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 11 månader

Vi har också haft jätte svårt att få i vår lilla kille medicin, han har haft otur med magen sen starten så han har haft medicin för reflux också. Reflux medicinen och lactulosen var jätte svåra och få i även fast det bara var ca 5-10 ml per dos, det var en kamp. Men jag upplever det som att Movicolen inte smakar något för jag brukar ge den som vätska till frukost och är han törstig så suger han i den som om det vore vatten, sen det som är kvar får han medans han hänger i Bärsele. Jag tycker det är enklast att ha honom i Bärsele och försöka avleda uppmärksamheten på något annat, kanske en tavla, en gardin, en prasslig påse eller vad som helst och sedan spruta in lite i taget medans vi går runt i huset och kollar på grejer. Är han upptagen så sväljer han utan protest. Om ni har svårt att ge med spruta kanske er bebis hellre vill ha i pipmugg eller nappflaska vår kille är inte så förtjust i det så är enklare med doseringsspruta. Man behöver inte ge allt på en och samma gång. I början gav jag kanske 5 - 10 ml åt gången och sen ställde jag in medicinen som jag blandat i en nappflaska i kylskåpet med lock. Man kan förvara färdig blandad medicin i 24 h i kylskåpet däremot ska man helst försöka ge så tidigt på dagen som möjligt, eftersom magen ska arbeta under dagen och inte natten. Vi blandar en påse i ca 62,5 ml vatten vilket blir ca 65-70 ml medicin. Sen tar jag två fulla 20 ml sprutor av det och när han fått i sig ungefär 40 ml så slänger jag det som är kvar. 40 ml är lämpligt för honom för då bajsar han minst en gång om dagen och är varken hård eller lös. Får dem i sig för mycket kan dem bli för lösa i magen men då är det bara ge mindre medicin sa vår läkare.

2021-02-13
Rosa_madde
Rosa_madde
Bebis på 12 månader

Låter ju bra! Det enda som jag kan tycka verkar svårt är att få i så pass mycket som 40 ml... har redan jätte svårt bara att få i 10 ml lactulos dagligen...använde oxå dosering spruta först men gick ej mer till slut, så blandar det med puré men ändå svårt att få i det( hon verkar veta att purén är utblandad) är 40 ml en halv påse? Blandar du en påse först o sen av det du blandat tar du då hälften? Måste man slänga den andra hälften eller går det att använda dagen efter?? Vilken storlek på dos spruta använder ni?

2021-02-12
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 11 månader

Vår son fick Movicol junior utskrivet när han var ungefär 6,5 månad (han är nu 9,5månad). Jag tycker det har fungerat jätte bra. Han får ca 40 ml varje morgon efter frukost. Vi ger det med hjälp av doseringsspruta som han oftast suger på medans jag har honom i Bärsele. Han verkar tycka att det är helt okej och nu när hans mage fungera r som den ska så är han mycket gladare. Innan han fick Movicol junior så testade vi lactulos men det gav ingen effekt samt omnilax som han ratade för han tyckte det var äckligt, han spottade ut det så får det kom in i munnen. Jag har inte märkt av att han skulle ha fått några biverkningar som han är besvärad av, han kanske är lite gasigare än vad han var innan han började med medicinen men absolut inget som stör honom. Med andra ord så tycker vi att det fungerar jätte bra med den medicinen.

2021-02-12
Rosa_madde
Rosa_madde
Bebis på 12 månader

Ok låter bra att en sån liten bebis klarar movicol.
Hur får hon i sig? Blandar ni med vatten o nappflaska?

Vilka biverkningar fick ditt barn?

Min bebis får lactulos men så mkt gaser därav att hon ska prova movicol junior... men blev lite rädd när det egentligen inte är godkänd för yngre än ett år ..men får väl pröva.

2021-02-11
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 11 månader

Tyvärr fick vi byta den till en annan för att min son fick biverkningar av den. Så upplever du att ditt barn får biverkningar så finns det andra alternativ. Men Molvicol brukar vara den som oftast ges vid första hand.

2021-02-11
Guldkoden
Guldkoden
Gravid i vecka 18

Vår dotter på snart fyra månader får movicol, funkar bra och inga biverkningar. ( föddes i v.23, är på sjukhus). Mvh

2021-02-11
Sofiecello
Sofiecello
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...