App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur och när berättade ni för er arbetsgivare?

Jag är gravid i vecka 15 och planerar att snart berätta för min arbetsgivare om det. Jag är lite kluven till när jag ska berätta då jag om två veckor har medarbetarplanesamtal och ska gå igenom året. Min tanke var att berätta efter RUL (för att se så allt är OK även då) som jag har 5/3, men i och med att jag har samtalet med min chef ganska snart så funderar jag på om det är mer lämpligt att ta upp det innan det. Hur har ni andra gjort? och hur hade ni gjort i min sits (berättat innan samtal eller efter RUL)? :)

2021-02-03
Nvthvlie
Nvthvlie
Försöker

När som är lämpligt att berätta tycker jag också beror på hur lätt det är att ordna ersättare i den bransch man jobbar. Är det svårt att hitta folk är det schysst mot arbetsgivaren att berätta rätt tidigt.

2021-02-24
Abborre
Abborre
Gravid i vecka 32

Jag jobbar på en ganska litet företag där alla känner alla. Jag var i vecka 19 och hade precis varit på RUL när jag satte upp en ultraljudsbild på kylskåpet i fika rummet. Första gången visste några på företaget men andra gången blev alla chockade och trodde att jag skoja, jag var fortfarande ledig med det första barnet då. Ganska kul att se allas reaktioner då ingen trodde att vi ville ha fler barn att eftersom vi redan innan hade fyra ungar, och så kom det två till ;)

2021-02-23
March
March

Jag berättade för chefen i v 6 då vi började prata om sommarschema. Sen i v12 berättade jag för övriga kollegor. Som tur hade vi det lugnt med covidpatienter. Men berättade efter jag gjorde mitt tidigare ultraljud. Jobbar som sjuksköterska på sjukhuset.

2021-02-23
Maandiiis
Maandiiis

Jag tänkte vänta så länge jag kunde och eftersom jag jobbar hemifrån till 100% så var det ändå ingen som skulle märka. Men iom att jag blev sjukskriven pga graviditetsdeppresion så hade jag inget annat val än att berätta. Tror jag var i v11!

2021-02-22
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 18

Berättade rätt tidigt (började kräkas otroligt mycket ungefär i vecka 6-8, chefen förstod direkt och lät mig jobba heltid hemifrån då så att jag slapp kräkas på jobbet). Hade nog väntat tills efter RUL om det inte hade varit för illamåendet.

2021-02-22
Emma0002
Emma0002
Gravid i vecka 29

Jag är ännu bara i vecka 4 men jag har berättat för min arbetsgivare då vi har mycket hot och våld på jobbet samt positiva covid brukare på en avdelning där jag inte får jobba nu som gravid. :)

2021-02-18
Beckali
Beckali
Gravid i vecka 6

Jag berättade i v.17, innan rul. Mycket för att jag behövde vara ledig på rul, och pga jobbet inom vården iochmed corona så behövde han veta. :)

2021-02-18
Olsson94
Olsson94
Gravid i vecka 24

Berättade v22 då jag ville vänta tills efter RUL och sedan va på semester över jul :)

2021-02-04
Lutis100
Lutis100
Gravid i vecka 31

Berätta när du själv känner dig redo för det.
Jag berättade i v22!

2021-02-04
LindaWM
LindaWM
Gravid i vecka 29

Hade berättat under samtalet.
Sen är alla medvetna om att allt kan hända en. Men det du kan be om är att du inte vill
Dra nyheten vidare utan att vänta lite till. Tror din arbetsgivare kommer att förstå och vara tyst om
Det tills du känner dig redo att sprida nyheten vidare :)

2021-02-04
Leab
Leab
Barn på 2 år och 10 månader

Jag berättade nyss, i vecka 12 :) dels för att jag har märkt att jag är sjuuukt virrig, och jag inte vill att hon ska undra varför jag helt plötsligt inte har koll på saker, men också för att dom i god tid ska kunna leta efter en ersättare för mig. Jag och chefen har en väldigt fin relation dock, så hon förstod helt när jag sa att jag inte ville att någon annan på jobbet skulle få veta det än.

2021-02-04
Theoffice
Theoffice

Vad har du för jobb?
Jag berättade samma dag som jag kom tillbaka efter semestern, vilket var i vecka 7-8. Anledningen är att mitt jobb är fysiskt tungt, jag var extremt trött och redan började känna av foglossningar.
Jag kunde då få hjälp med andra uppgifter osv utan att kollegorna fattade något. De fick veta sen efter KUB och någon extra vecka efter det.
En annan vän fick berätta tidigare än hon planerat eftersom de ville flytta henne till en avdelning där man i te ska jobba som gravid pga kemikalier. Så hon kunde inte hålla sitt tillstånd hemligt länge 🙈
Så beroende på vad du har för jobb, berätta för närmsta chefen så du inte gör något jobb som kan bli farligt för dig eller bebis.

2021-02-03
Medeatwine
Medeatwine
nyfödd bebis

Jag berättade för närmsta chef i v 10 eftersom jag mådde så dåligt i början och hade mycket sjukfrånvaro, så chefen ville ha ett hälsosamtal med mig. Jag valde däremot själv att jag först ville ha mitt lönesamtal och sen ha ett separat hälsosamtal någon dag senare då jag inte ville blanda dessa 😊

Hade det inte varit för att chefen märkte tidigt att nått var ”fel” så hade jag väntat med att berätta. Men det var skönt att chefen visste så att jag kunde få hjälp att avlastas från extrauppgifter 😊

2021-02-03
Frida93
Frida93
Gravid i vecka 16

Jag berättade rätt sent, för någon vecka sen. Jag ville gå på rul först och sen skrev jag ett mail men dom hade redan fattat det såklart, haha. Jaja, det gick bra.

Vill du vänta till efter rul så gör det, ingen panik och ingen skulle ju anklaga dig för det - ganska rimligt att man vill kolla läget innan! annars är det ju bra tillfälle på medarbetarsamtalet :)

2021-02-03
Vers
Vers
Gravid i vecka 26

Första graviditeten sa jag det till chefen efter ul i vecka 12 och kollegorna i vecka 16. Kändes mest schysst mot arbetsgivaren då jag hade en del ansvar som behövde flyttas över till andra.

Andra graviditeten sa jag det till chefen i vecka 5 eller 6 på mitt planeringssamtal. Jag hade fått plats på en ettårig utbildning som skulle börja vid planerad bf som jag alltså var tvungen att tacka nej till.. Kollegorna fick veta efter första ul 😊

2021-02-03
89sandra
89sandra
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...