App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur vet man när tänderna är på gång?

Hej! Jag har en gosse som blir 4 månader idag. De senaste dagarna är han som en helt annan bebis. Han är gnällig, han är extra trött. Han biter på allt (fast det har han gjort ett tag) och han dreglar mer än vanligt. Han har ingen feber. Kan det vara tänder på gång även fast han ”bara” precis blivit 4 månader?

2021-02-02
Vinielle
Vinielle
Bebis på 7 månader

Linea9 , tack för ditt svar! Jag ska definitivt kolla in appen! 👏🏻

2021-02-03
Vinielle
Vinielle
Bebis på 7 månader

Levira , vad jag känner igen mig i din beskrivning!
Min grabb är typ likadan. Dock så äter han bra (vi ger ersättning), men han har alltid sovit väldigt bra på nätterna. Han somnar bra när vi lägger honom i sin säng, men är mer orolig och vaknar ofta till på natten. Det gjorde han inte innan utan vaknade endast när han var hungrig.
Vi får kämpa på! Det varar inte för alltid, även fast det känns så 😂 Vissa dagar är jag med knäckt och längtar tillbaka till jobbet... Det kan vara väldigt påfrestande att sitta hemma med en bebis hela dagarna.

2021-02-03
Vinielle
Vinielle
Bebis på 7 månader

Min tjej har också precis blivit 4 mån och dreglar plötsligt massor, ska ha in allt i munnen och är otroligt gnällig, vägrar sova, krånglar med amningen, går inte att natta, blir övertrött... hoppas den här fasen inte håller i sig så länge till, är verkligen supertrött på att vara föräldraledig just nu :-(

2021-02-03
Levira
Levira
Bebis på 7 månader

Vi trodde samma vid 4 månader, tänderna kom vid 6 månader. Det är ett stort utvecklingssprång vid den tiden. Spana in appen "Växa och upptäcka världen" ☺

2021-02-03
Linea9
Linea9
Bebis på 11 månader

Båda mina söner fick tänder strax innan 5 månader så ja det är mycket möjligt att det är det 😊 första barnet märkte vi ingen skillnad förutom allt dregel och tuggande, med andra barnet sov han dåligt på natten i ca en vecka innan vi såg att tänder var på g. Dock var ingen av dom gnällig men det kan dom mycket väl vara när tänder kommer

2021-02-03
xMariax
xMariax
Bebis på 9 månader

Min dotter började också tugga på allt runt 4 månader och därmed ökad saluvproduktion. Hon fick dom två förta nere vid 6 mån. Nu är hon snart 10 mån och har 5 tänker totalt. Men vid 4 månader var min tjej också gnällig och tjurig men detta kopplade jag till en utvecklingsfas då. Sen påverkas väl alla barn olika. Den senaste tanden här var hemsk. Hon har vart så ledsen. Ingenting har hjälpt.

2021-02-03
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Tack för ditt svar!
Det är mitt första barn så jag har ingen erfarenhet inom ämnet! Få har han säkert bara haft ett par dagar med lite extra gnäll och trötthet 😊

2021-02-02
Vinielle
Vinielle
Bebis på 7 månader

min erfarenhet är att tänderna kommer mycket, mycket senare än man tror.... Iallafall för de allra flesta.
När barnet blir 3-4 månader så brukar alla öka saliven, tugga mer på allt osv. = alla tror att tänderna är på gång, även om det i de flesta fall dröjer 3-4 månader till.
Det förekommer att barn får tänder tidigt, vissa föds med tänderna framme. Men de flesta får tänder vid ca 6-8 månaders ålder. Mina har varit senare än så, men ändå börjar man känna efter om de finns där, när barnet ändrar beteende vid 3-4 månaders ålder!

2021-02-02
solskensmamman
solskensmamman

Glömde skriva att han börjat smaska mycket, typ precis som att han äter på något.

2021-02-02
Vinielle
Vinielle
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...