App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bröstvårtsskydd

Jag har sedan ca. en vecka tillbaka använt bröstvårtsskydd för att underlätta amningen med min 6-veckors bebis. I övrigt har amning fungerat lite från och till, vissa gånger bra men oftast lite bökigt. Hon suger bra med skyddet, men jag har märkt att jättemycket mjölk läcker ur på sidan och går till spillo. Skulle därför vilja vänja av skyddet nu, men då tar hon inte bröstet alls, hon får inge grepp över huvudtaget nu. Jag får smått panik, kommer jag aldrig kunna amma normalt nu? Har någon varit med om samma sak?

2021-01-28
Larsson92
Larsson92
Bebis på 9 månader

Testa olika ställningar, så att vårtgården o bröstvårtan ”faller” naturligt. Ett tips är att ringa någon amningsmottagning. De är fantastiska.
Du kan du hjälpa bebis att hitta bröstet men låt bebis själv ta greppet..
jag hade jätte svårt då min flicka bara snuttade. O det gjorde ont så hon sög fel, men fick jätte bra tips från amningsmottagningen. Men tog ändå beslutet att sluta amma av många andra anledningar.

2021-07-26
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 7 månader

Hej!

Använde också det i början, kan ta lite tid att arbeta bort men ta det i er takt så går det säkert bra! Man kan börja med att öva genom att ta lite bröstmjölk på ett (rengjort) finger och låta bebisen suga på det för att börja associera/"vänja sig" vid att suga på hud istället för plast. Att först använda skyddet och sen ta bort det under amningen är också bra, som skrivits innan. Kom ihåg att det inte är någon stress och försök vara lyhörd på både ditt och bebisens humör, i avvänjningsfasen kommer det ibland fungera utan och ibland inte och det är helt normalt Oftast är det svårare att amma utan skyddet på em/kväll, men det är helt ok att använda det när det behövs och minska mer och mer allteftersom det blir möjligt.

Om du har en stark utdrivningsreflex så mjölken sprutar eller det kommer mer mjölk än bebisen kan hantera, alternativt om du har hårda/spända bröst, så kan det hjälpa att pumpa/handmjölka ur lite innan också. Hanmburgergreppet och cottermans handgrepp kan även hjälpa (finns bra beskrivet på bla babybaby.se)

Lycka till! :)

2021-07-25
Grön
Grön

Har samma tankar och har nu testat mig igenom typ alla märken av amningsnappar som finns på marknaden och MAM-sitter bäst för mig o läcker minst. Den plasten är lite hårdare och fäster bättre och kommer i en bra liten låda som kan rengöra napparna i micron.
Jag rådfrågade också bvc men de sa att inte stressa med att sluta - de kommer!

2021-07-24
Engkaj
Engkaj
Bebis på 2 månader

Jag hade samma problem o tankar som dig men bvc pushade mig att iaf försöka en ggn om dagen att erbjuda bröstet utan och tillsut tog han tag om än för bara nån min, så då orkade jag att kämpa vidare o när han var ca 10 v ammade jag hälften av tiden utan. O vips nån vecka senare tokvägrade han nappen o bara skrek o typ bet tag om nappen för att slita bort den. Nu ammar vi helt utan!. Så i slutändan var det han som bestämde när det var dags att sluta! O enligt en annan på min bvc är det runt tre månader som de har lättare o få tag o många kan sluta med amningsskydd! Så kämpa på så kommer det säker gå!

2021-01-30
Jennieh1984
Jennieh1984
Bebis på 11 månader

Kolla så att skyddet sitter som den skall. Jag har ammat mitt första barn med skyddet då hon hade svårt att få ett grepp annars och tyckte att det funkade bra. Fick aldrig någon mjölkstockning och hade en mätt bebis. Så för oss funkade skyddet kanon! Helammade i 4 månader och delammade (för att hon började med maten) tills hon var runt 8 månader om jag minns rätt.
Men andra barnet funkade det bra att amma utan bröstvårtsskydd men jag var inte stressad ifall den skulle behövas. Så beror ju också på hur bebisen tar tag i bröstet. Vänd dig till en amningsmottagning om du har möjlighet.

2021-01-30
Alionken
Alionken

Använde också det den korta tiden jag ammade, sonen hade svårt att få grepp på ena bröstet. Minns att jag lät honom amma lite med skyddet först så bröstvårtan blev styv, sen tog jag bort skyddet och då greppade han bättre

2021-01-28
Linea9
Linea9
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...