App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nattlampa?

Hej! Jag och min man fullständigt ÄLSKAR att ha det kolsvart i vårt sovrum om nätterna. Vi har skaffat rullgardiner och mörkläggningsgardiner som gör att vi har det väldigt mörkt och härligt :) Funderar nu på när vi får vårt första barn i mitten av April...vad är era bästa tips på hur vi ska göra när barnet kommit? Barnet borde väl trivas ok att sova mörkt då det varit mörkt i magen tänker jag? Tips på bra nattlampa med lättare mysig belysning att tända när hon vaknar om natten? Vill helst inte ha något lysande hela tiden men om det krävs så vill man hörna ha nåt med väldigt mild belysning isf. Hur har ni gjort?

2021-01-26
Mamma Mia
Mamma Mia
Gravid i vecka 34

Jag har hängt upp en batteridriven ljusslinga med små lampor på väggen ovanför vår sänggavel. Jag tänder den på natten när jag tar upp sonen för att amma honom, jag släcker den oftast så fort han har tagit bröstet och kommit till ro. När han vaknar på morgonen brukar jag tända den och då ligger han och tittar på den medan han mornar sig.

2021-02-14
Carroline90
Carroline90
Bebis på 4 månader

Har också hört att det ska vara helt släckt i rummet. Vår kille fick däremot nattskräck vid sju månaders ålder (nu nio månader) så då testade vi att ha en nattlampa i hans rum och det har hjälpt :)

2021-02-13
Fergie89
Fergie89
Bebis på 9 månader

Så vitt jag hört ska det vara mörkt.

2021-02-13
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader

Läste en artikel i en mamma/gravid tidning innan första barnet och då var det en stor artikel från nån kunnig ang barns sovmönster. Jag minns att det stod som tips att inte hålla på tända lampor på nätterna lr starta tv för att ligga och kolla medan man ammar. För det kunde då förstöra barnets sömn eftersom den tror man ska vara vaken. Men det var mer än 9 år sen jag läste den artikeln så minns inte helt vad som stod.
Iaf, vi har haft det mörkt i sovrummet under nätterna med de två första barnen och det har funkat bra. Man har ju bra mörkerseende så länge man inte tänder en lampa och kan tyda bebisen i mörkret speciellt om den sover i ett babynest bredvid en. Och ammar man så drar man ju lätt ner linnet och bara ammar.. jag somnade ofta själv medans jag ammade 😅
Kommer köra likadant med denna och hoppas den sover lika bra som de första 🍀

2021-02-13
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 18

Vi tände upp väldigt mycket i början när sonen vaknade på natten, men märkte snabbt att det blev fel för han hade svårt att somna om. Har sedan han var någon månad gammal alltid haft släckt hela natten, även under uppvaknandet, och det har funkat bra. Men prova er fram til vad som funkar :) ska man ge ersättning behöver man nog ha en liten lamp att tända så man ser när man blandar. Lycka till! :)

2021-01-29
Emssan
Emssan

Vi hade lite olika varianter, men bästa är nog den lampan som finns i baby monitor (har en från Philips).

2021-01-29
Alionken
Alionken

Tusen tack för fina tips! Det blir nog något i den stilen för oss med 😊🙏

2021-01-28
Mamma Mia
Mamma Mia
Gravid i vecka 34

Vi har en nattlampa med en tunn dubbelvikt filt över vid nattningen som står på en byrå nedanför sängen. Det ger lite ljus så att man ser bebis om den behöver något. När vi går och lägger oss för natten (några timmar efter barnen) brukar vi ställa något framför lampan för att dämpa ljuset ytterligare 😊

2021-01-26
89sandra
89sandra
Bebis på 5 månader

Hej!
Stort grattis till bebis, lycka till vid förlossningen! 😊
Vår son är 5 veckor och vi har en liten lykta med en varm ljusslinga på batterier på mitt sängbord. Märkte att han blev väldigt ledsen när vi släckte så behöver tyvärr ha den tänd hela natten. Det är dock väldigt skönt att ha den tänd för att se honom om han är ledsen, nappen ramlat ut eller när han ammar på natten, vill inte behöva tända sänglampan 😊

2021-01-26
Emistali
Emistali
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...