App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Illamående/lukter vecka 8

Är gravid i 7+4 och märker fler och fler lukter som jag bara inte tål! Jag mår så illa och får ont i huvudet och tycker hela huset känns äckligt.. oavsett hur mycket man städar. Någon som har/har haft samma problem och är det något som hjälper för er?

2021-01-26
Ärtan92
Ärtan92
Gravid i vecka 13

Åh tack för era svar!! Så skönt att höra liknande historier från fler 🙈. Sambons parfym går ju inte längre heller, ingen matlagning eller gå ut med sopor, känns som jag måste kräkas då... Sen blir ju nästan allt en ond spiral med när man är trött och konstant Hungrig/ sugen på någonting men mår samtidigt illa när man äter! Haha man får väl hitta sina knep.

2021-01-26
Ärtan92
Ärtan92
Gravid i vecka 13

Hehe, hand upp på den. Vi hade precis flyttat och jag hade sån ångest över att allt stank. Det gick så långt att jag till och med slutade gå in i vardagsrummet, som jag tyckte luktade absolut äckligast.. Det blev bättre efter vecka 15 när illamåendet försvann. Sista månaderna var jag inte direkt störd av det alls. Jag köpte en såndär tygkudde med lavendel i (vad heter det ens?), som jag stoppade under näsan när det blev för jobbigt. Inte säker på om det hjälpte egentligen.... Men fy, det där var absolut inte kul. Lider med dig. Kämpa!

2021-01-26
R L Z
R L Z
Bebis på 6 månader

100% samma när jag var gravid med första barnet.
Kunde inte stå ut med ens makens lukt, som verkligen är neutral och fräsch. Men det gick inte!
Han fick byta till helt doftlös tvål, schampo och deodorant och gå direkt in i duschen efter jobbet och duscha noga, annars spydde jag!
Han jobbar på kontor, så han var inte svettig, men det gick inte alls att vara i samma hus om han inte var helt nyduschad.

Han fick även sköta all matlagning, hålla maten varm med handdukar och sätta korsdrag i huset så matosen försvann innan jag kunde gå ut från sovrummet där jag låste in mej när maten skulle lagas.

Städning = lite lite såpa i vattnet och moppa alla golv varje dag, kunde jag göra. Men maken fick köra dammsugaren när det behövdes, jag fick gå ut på promenad och komma när han vädrat ut dammsugarlukten för annars spydde jag av den doften.

Har inga andra tips än att använda så neutrala dofter som möjligt, låta partnern ta över det som luktar som matlagning och dammsugning, vädra med korsdrag ofta, testa att ta postafen och se om det hjälper, be BM om starkare medel mot illamåendet om inte postafen hjälper och sen vänta på att det släpper någon gång mellan v. 10 och v. 38.

Kämpa på!

2021-01-26
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...