App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hugg i bröstrygg? Någon mer?

Hej. Är i v.22 nu och sen igår har jag fått nå hugg i bröstryggen varje gång jag tar djupa andetag, nyser eller gäspar. Sitter liksom inuti revbenen typ.. Någon mer som fått det? Känns som att vårdcentralen varit mitt andra hem under graviditeten och för mycket onödiga saker som exsem som jag kumde ha googlat fram själv!

2021-01-26
Apelsinen
Apelsinen
Gravid i vecka 27

Hahaha philly66, perfekt då har ni något att göra tillsammans 😁 tack iallafall för alla rra svar! Ni är till stor hjälp!

2021-01-26
Apelsinen
Apelsinen
Gravid i vecka 27

Finns någonstans där man kan läsa vad som är rimligt enligt 1177 och ens bmi att gå upp 😊
Min sambo är så otroligt stel så yoga får jag köra själv men promenader vill han verkligen gå på för att för en gångs skull går han fortare än mig 😂

2021-01-26
philly66
philly66
Gravid i vecka 29

Har lite samma problem hehe. Har dock gått upp 5 kg på 22 veckor. Vet inte om det är mycket eller lite men skulle behöva någon aktivitet. Det finns ju videos på youtube som man kan följa med övningar för yoga. Se om du kan få med din partner på det. Alltid lättare tillsammans med någon när man inte är särskilt motiverad. Min man erbjöd sig själv att köra yoga med mig så jag slipper vara ensam. Stackarn har så dåligt samvete för allt fysiskt jag går igenom och tar alla chanser han kan för att vara delaktig 🤣

2021-01-26
Apelsinen
Apelsinen
Gravid i vecka 27

Jag är väldigt inaktiv under graviditeten 😂 kan inte gå så fort länge så funderar på gravidyoga också men vet inte vart man ska börja 😊

2021-01-26
philly66
philly66
Gravid i vecka 29

Tack så hemskt mycket för era svar! Skönt och veta att jag inte är den enda även om jag inte önskar någon annan det. Jag har väl varit lite otränad på sista tiden.. 🙄 får kanske köra på gravidyoga!

2021-01-26
Apelsinen
Apelsinen
Gravid i vecka 27

Har också haft det innan jag blev gravid och blev livrädd varje gång det hände ("lider" av oro/ångest och fick panikattacker etc.) men lärde mig hantera det.

Hur som helst så beror det på som redan skrivits: dålig hållning och stel. Nu kommer det eftersom brösten har växt och är tyngre och även mer blod i kroppen så nerver etc kommer lite i kläm så huggen kommer och går. Försök att andas igen smärtan och slappna av och sakta sträcka på dig. Det brukar hjälpa mig :)

2021-01-26
philly66
philly66
Gravid i vecka 29

Som redan skrivits... Dålig hållning, mkt sittande eller att magen helt enkelt trycker ihop lungorna = musklerna får jobba extra hårt + att lungorna "säckar ihop" lite grann speciellt i lungspetsarna som är längst ner mot magen. När man sedan lyckas få ner lite extra luft där längst ner så hugger/strålar det när alveolerna spänns ut igen.
Det är helt ofarligt även om många åker in akut och tror att de fått hjärtinfarkt.

Så få in mer rörelse, sträck upp armarna i stora rörelser, vrid försiktigt på överkroppen, tag några djupare andetag eller passa på att göra lite pausgympa oftare nu när magen börjar växa.

2021-01-26
solskensmamman
solskensmamman

Hej!

Så kan jag få lite titt som tätt, även innan jag blev gravid. För mig är det att jag är för stel, att jag rör mig för lite och sitter dåligt när jag jobbar. Då blir musklerna spända/överansträngda. För mig hjälper det att stretcha bröstet, försöka stärka upp ryggen och tänka på att andas med magen :)

2021-01-26
Ärtan92
Ärtan92
Gravid i vecka 13
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...