App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Träffa släkten första tiden

Hej på er alla fina! Hur tänker ni kring nyfödd och att träffa släkten? Ska man vänta några dagar/veckor innan man låter alla komma hem och pussa på bebis? Är otroligt nojig över detta, pga rådande pandemi och annat. Hade gärna tagit minst 5 dagar bara jag bebis och pappan, utan en massa folk här hemma. Men vet att jag trampar en del i släkten på tårna då.. Hur gör/har ni andra gjort? Kom gärna med bra argument😅

2021-01-25
tildahansson
tildahansson
Bebis på 1 månader

Om vi tänker utanför pandemin så ”brukar man säga” 2 veckor minst. Dels för att ni själva ska få njuta och för att komma in i era egna rutiner med ett nytt litet liv.
Vi väntade 2-3 veckor. Och nu under pandemin så får inte vem som helst röra henne och vill fortfarande inte att min familj eller min mans familj pussar henne. Även fast hon är 3 mån. Är livrädd att hon ska bli sjuk.

Om du vill bjuda hem folk, ta några få i taget. Risken finns annars att du kan bli stressad, barnet blir stressat o så är koliken framme. Va försiktig i början.

2021-04-27
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 4 månader

Alltså detta är Såå svårt och jag som försöker implementera ”nära föräldrar” hos sambons o mina föräldrar känner jag att Corona är så lägligt ! Missförstå mig rätt men av det jag har läst ska inte barnet hållas av andra än sina föräldrar förrän efter ett par gånger när bebis lärt känna igen röst, lukt o ansikte hos anhöriga. Inte många som delar den uppfattningen med mig och min man så för oss är det skönt att pandemin går att skylla på! Lycka till

2021-04-27
världen är vacker
världen är vacker

Helt övertygad om att mina föräldrar och svärföräldrar kommer stå och vänta utanför huset när vi är på väg hem från BB 😆😉 så ja, hoppas coronaläget är annat i juni annars får de se till att hålla avstånd 😉🥰

2021-02-03
Mamma2021
Mamma2021
nyfödd bebis

Tack för svar alla! Jag ska prata med sambon och komma överens. Även se vad BM säger😍

2021-01-29
tildahansson
tildahansson
Bebis på 1 månader

Fick min senaste i början av pandemin men var ändå försiktig, dom första dagar tog vi inte emot besök men det var mest för att jag och bebis skulle få lugn och ro, en vän till mig fick i somras och jag kom å hälsade på när det gått nån vecka men jag kände att även om jag var frisk o tvättat händerna så var de se men inte röra som gällde :)

2021-01-27
cedmark
cedmark
Bebis på 17 månader

Jag har med blivit rekommenderad att vänta minst 3 månader. Men man kan träffas ute!

2021-01-27
LillaMy2020
LillaMy2020
Bebis på 5 månader

Vi är beräknade om fyra veckor och jag tänker redan nu att folk kommer få vänta. Min mor jobbar inom äldrevården med konstaterad smitta bland de boende. De kommer få se bebis men då kommer vi vara ute och varken min mor eller far kommer få hålla bebis, bara hälsa på men med avstånd. Troligtvis kommer vi göra samma sak med mina två syskon och deras familjer. Min sambos familj bor tre timmars bilresa härifrån så de kommer få vänta längre i vilket fall som helst, vi kommer inte göra resan. Vill de däremot komma hit är de välkomna, men under samma förutsättningar som min familj. Sen kommer vi ju skicka mer videos, kanske ringa oftare än vad vi gör nu och då via FaceTime istället.

Om det är någon i våra familjer eller bland våra vänner som blir sura för att vi för så här, ja då är det deras förlust. Barnet är vårt och det är vi som bestämmer, punkt slut. Det är alltid roligt att träffa en nyfödd bebis, men även utan pandemin finns det ju virus, framför allt nu under denna perioden av året.

2021-01-27
Medeatwine
Medeatwine
Bebis på 3 månader

Vi kör på samma! Födde i slutet på december och vi har inte träffat någon inomhus än. BVC rekommenderade oss att man enbart ska träffas utomhus fram tills barnet är 3 månader just nu med tanke på covid, RS osv. Dock bor våra familjer ganska långt bort, min sambos föräldrar ska komma i helgen men då har vi bett dem att isolera sig veckan innan (de är egna företagare så de har den möjligheten), de kommer få komma hit och fika i någon timme och då är det minst 1,5 meters avstånd som gäller samt att de inte kommer få hålla eller gosa med bebisen. Känns ju väldigt hårt men det är ju för bebisens bästa!

2021-01-27
Kajsaevelina
Kajsaevelina
Bebis på 5 månader

Hej,
Vår lilla kille kom i början av november och då sa barnmorskan att vi skulle vänta med att ta hem gäster i minst två månader pga smittrisk. Familj och närmsta vännerna kunde vi träffa utomhus. Det var ganska skönt att hon sa så för det gav oss något konkret att hänvisa till när vi ville vara hemma och landa i allt det nya. Prata med personalen på BB om vad de tycker är rimligt.
Lycka till!

2021-01-27
Puttonyos
Puttonyos
Bebis på 7 månader

Vi fick barn i oktober 2020 och ingen släkting har hittils fått träffa henne. :'( Det beror dels på att våra föräldrar är i riskgrupp men framförallt för att vi bor på Gotland och släkten på fastlandet. Känns så jäkla tråkigt och kommer nog att dröja tills hon är ett halvår innan de får träffas. Hade vi bott på fastlandet så hade vi iaf sett till att de fått se henne på riktigt men kanske inte med fysisk kontakt. Vi är väldigt försiktiga då det vore hemskt om någon skulle bli sjuk. Våra föräldrar kan dö och vi kanske blir väldigt sjuka om vi skulle bli smittade och hur tar vi då hand om vår lila dotter? Men jag önskar inget hellre än att de ska få träffa henne.

2021-01-27
Messer
Messer
Bebis på 8 månader

Jag födde också mitt i pandemin (oktober 2020). Jag sa till min sambo och familj att vi hör av oss när vi känner oss redo för besök, mest för att jag ville vara hemma i lugn och ro och lära känna barnet lite utan stress.

Det är väldigt individuellt hur man vill ha det och det har man rätten att själva bestämma. Min syster hade hem närmsta familj typ samma dag de kom hem (detta var för typ 8 år sedan visserligen) men jag ville ha ett par dagar tills jag kände mig redo.

Efter det så bjöd vi in små grupper som kom, och vi fick alla att tvätta och sprita händerna, och bad dem att inte vara uppe i ansiktet på bebisen. Man känner sig lite löjlig men det är helt olika tider nu än innan och man vill inte riskera nått.

Så kör vi fortfarande typ. Vi handlar ensamma och åker inte ut till stan osv med bebis om vi inte absolut behöver. Varje gång vi varit utanför hemmet så tvättar vi oss noga det första vi gör.

2021-01-26
Vinielle
Vinielle
Bebis på 8 månader

Jag har själv funderat på det! Läste på Instagram om en kvinna vart familj inte fått träffa bebisen på ett halvår pga Corona restriktionerna dock var ju den bebisen född kring sommaren 2020. Med mina tidigare barn har mina nära träffat dem någon dag efter födseln, med denna vet jag inte. De måste iallafall vara friska, tvätta och sprita händer och de får absolut inte pussa på bebisen. Men jag är beräknad i augusti så då kanske alla nära och kära iallafall vaccinerat sig mot covid så det kanske känns annorlunda då!

2021-01-26
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 34

Redan dag 1 kom dem till sjukhuset :) efter 2 dagar Åkte hem till svärföräldrarna när jag skrevs ut från bb. (Vi e grannar) så jag valde istället för att gå rakt svänga vänster och in direkt haha! Min familj kom dag 4 till oss. Tycker sånt är så roligt och inget som störde eller stör mig. Men då va de inte Corona vet inte vad jag hade gjort idag. Förmodligen samma sak då vi e ofta me varandra. :)

2021-01-26
Leab
Leab
Barn på 3 år och 1 månader

Såg att du ville ha argument. Bebisar är otroligt infektionskänsliga, det är egentligen inte förrän 3 månader dom kan hantera en förkylning bra. Nu finns både RS och Corona. Tycker absolut inte det är värt att riskera en supersjuk bebis för att inte trampa nån på tårna.

2021-01-26
CEESE
CEESE

Fick barn för tre veckor sen och vi träffar ingen inomhus. Närmsta familjen träffar vi utomhus utan fysisk kontakt. Kommer fortsätta så minst en månad till.

2021-01-26
CEESE
CEESE

Oj jag hade sagt 4 veckor till min familj. Först sa jag 3 månader 😅 Vi har en stor släkt och alla jobbar och träffar andra människor. Jag har dock BF 3 juni så det kanske hinner ändras en del. Jag hade läst om det där RS viruset som kunde vara skadligt för barn så jag blev nojig av det.. men då kanske jag också bara ska vänta någon vecka/ett par dagar! 😊

2021-01-26
Apelsinen
Apelsinen
Bebis på 1 månader

Vi har bestämt av vi ska vänta några dagar innan närmaste släkten får träffa vår lilla bebis. Sen har vi även sagt att ingen får pussa på bebisen. Ska dom hålla får dom tvätta händerna och handsprit + ha på sig munskydd.
Sen ev att vi åker runt till alla och ingen kommer hem till oss så vi har en ”frizon” hemma. Men det får vi se, tror nog man helst bara vill vara hemma egentligen 😂

2021-01-26
Idawe98
Idawe98
Bebis på 4 månader

Fick min första bebis nu i november och den som fick träffa bebis först av släkt var min bror då han hämtade mig o bebis från bb, sen väntade vi några dagar med att träffa resten, alla i min släkt har inte ens träffat bebis, fick lov att be bebis farmor om hjälp efter första veckan då det var alldeles för mycket för mig o pappan så farmor och farbror bodde hos oss första helgen och bebis har varit frisk och kry o bebis är nu snart 3 månader

2021-01-25
Anonym23
Anonym23
Bebis på 7 månader

Hej!
Jag fick barn i oktober, och väntade 1,5 vecka innan farmor/farfar och mormor fick träffa bebis. De andra fick helt enkelt vänta, och har förstående släktingar så inga blev arga.
Däremot skickade jag filmklipp och bilder :)

Tycker verkligen du ska vänta, då de är mycket högre smittrisk nu! De ska kännas säkert för er :)
Lycka till med lilla bebisen ♡

2021-01-25
Un87
Un87
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...