App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Säga upp sig under mammaledighet

Hej alla! Det är Så att jag i dagsläget är mammaledig åt min lilla tjej på 4 månader och planerar att vara hemma tills hon är minst 1 år. Men nu har jag och min sambo bestämt oss för att flytta till en ny stad och undrar lite hur det blir med uppsägningstiden när man är mammaledig. Är Det någon som vet om man måste jobba uppsägningstiden när man är mammaledig? Jobbar i dagsläget inom handels, är det någon annan som varit i samma situation?

2021-01-25
Elkan10
Elkan10
Bebis på 5 månader

Säg inte upp dej förrän du har nytt jobb.
DU måste INTE jobba under uppsägningstiden. Så i värsta fall om du inte har nytt jobb ordnat, så kan du förlänga din föräldraledighet tills du har ett jobb.
Det finns massor med trygghet kopplat till ett jobb tex att du får löneförhöjning = höjt föräldrapenning, även om du inte är på jobbet.
Du har också försäkringar mm.

Är det svårt att få jobb kan man också passa på att plugga ett tag, samtidigt som man söker jobb. Det finns massor med kul kurser på komvux, yrkeshögskolan och högskolorna/universiteten.
Jag vet ingen arbetsgivare som nekar ledigt för studier, de har rätt att skjuta på det ett halvår, men jag vet ingen som gjort detta. Är din AG uppenbart taskig, så kan du söka ledig för studier tex redan till hösten och om AG nekar så vet du att du får ledigt till våren. OM AG skulle ge dej ledigt för studier till hösten, så kan du bara säga att du inte kom in = tar ledigheten till våren istället och fortsätter att vara föräldraledig under hösten.

2021-01-25
solskensmamman
solskensmamman

Nej, du säger upp sig som vanligt. Så är det inom vården iaf och där jag jobbar. Jag var mammaledig till december men nu studerar jag och har csn. Tog då tjänstledigt istället. Var osäker på hur jag skulle klara studierna med en liten hemma men klarar jag denna terminen så ska jag nog ringa och säga upp mig sen. Dom har ju ändå ersatt dig för du är fl så varför skulle du behöva jobba din uppsägningstid. Låter jätte konstigt i mitt huvud. Jag kan ha fel 🤣

2021-01-25
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...