App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försäkringskassan

Jag går in i v. 23 på tisdag. Jag ska eller min chef, fylla i årsinkomst. Hur räknar jag den? Fick löneförhöjning nu i januari, då räknar jag den?? Och innan det fick jag ut retroaktivt, det måste du räknas in också på något sätt tycker jag för det är ju en del av min missade lön...? Jag vill inte låta min chef räkna för jag litar inte på henne. Och fråga nr. 2 När jag fyllt i årsinkomst... Ska jag anmäla föräldrapenning??? Nu står det också att jag har alla dagar, hur gör man med sambon?

2021-01-24
Mattan08
Mattan08
Gravid i vecka 28

Nu är det visserligen 3 år sedan jag väntade mitt första barn och rutiner hos FK kan ju ha ändrats sedan dess, men jag tror det dröjde några veckor efter de registrerat moderskapsintyget på mina sidor på FK innan jag fick brev om att arbetsgivaren skulle skicka in papper om min anställning.

När du lägger in om Fp första gången kommer du behöva fylla i ditt jobbs organisationsnummer. Så det borde din chef i alla fall kunna ge dig.

Men vad tråkigt att det blivit sämre för dig efter att hon börjat 😔 vissa människor ska uppenbarligen inte vara chefer

2021-01-26
margus29
margus29

Jag har för mig att det sker digitalt numera, dvs att din chef ska logga in på FKs hemsida och fylla i, alternativt lönekontoret om du jobbar tex inom kommunen. Det var en del krångel med mitt första gången jag ansökte också och jag har för mig att Försäkringskassan tillslut ringde upp min arbetsgivare och frågade en massa eftersom de inte hade fyllt i. Om din arbetsgivare är omöjlig och ohjälpsam så skulle jag själv ringt till FK och frågat om de kunde hjälpa till, typ kontakta chefen själv eller så :)

2021-01-26
Frogge33
Frogge33
Gravid i vecka 37

Ja hon är hemsk.. Får mig att må såå dåligt i min graviditet och jobbet.. Jag var anställd före henne och hade det superbra innan hon kom 😩
ntyget är inskickat och jag har inte fått hem något från fk tyvärr🙄

2021-01-26
Mattan08
Mattan08
Gravid i vecka 28

Men fy vilken jobbig chef. Om jag minns rätt tror jag till och med fick hem papper från FK efter de registrerat moderskapsintyget som du får efter RUL, där din chef ska skicka in uppgifter. Om du inte fått moderskapsintyget än så kommer du få det någon gång vid de kommande besöken hos din BM

2021-01-25
margus29
margus29

Ja det hjälpte massor, tack!!
Ja har kommit fram till idag att min chef vägrar hjälpa mig..... Alltså hon råvägrar med allt, känns ju bra... Så det här hjälpte massor!

2021-01-25
Mattan08
Mattan08
Gravid i vecka 28

Din chef kommer att behöva skicka in papper för att bekräfta din anställning, dock kommer jag inte ihåg om de skriver i vad du har för lön. När du ansöker första gången om föräldrapenning kommer du få ange in årslön (ex 27600×12=331200, då fyller du i 331200) sedan kom.er dessa uppgifter sparas och sedan får du själv uppdatera efter något år eller så fort du får löneförhöjning.

Eftersom ni inte är gifta kommer din sambo behöva skriva på faderskapsintyg hos familjerätten, när er bebis är född kommer familjerätten att skicka intyget till FK och då kommer dagarna att regleras. Hoppas det var lite hjälp.
Lycka till med er bebis

2021-01-24
margus29
margus29
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...