App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

3,5 månaders baby svår att natta & har vänt på dygnet

Vi har en 3,5 månaders baby som är jättesvår att natta. Han kan vara svår att få att sova på dagarna också, men inför natten tar det (oftast) timmar med skrik innan han somnar av ren utmattning. Även fast han är jättetrött från början. Det verkar vara någon form av nattångest?? När man bara bär honom hudnära brukar han lugna sig, men så fort han förstår att han ska nattas så får han panik. Vi har provat allt; bärsele, dra barnvagn över mattkant, amning, gå runt och vagga honom inlindad i wrap, massage, bad osv. Det som till slut fungerar är att gå runt och vagga i wrap/täcke. Dessutom går han inte att få att sova (alltså inför natten) före midnatt, vilket gör oss stressade eftersom vi har läst att man ska försöka lägga bebisar mycket tidigare än så (mellan 18-21 helst). Vilket vi inte alls förstår hur det ska gå till med honom... Någon som har samma erfarenheter och kanske bra idéer på hur man kan vända tillbaka dygnet för honom samt få att sova lättare?

2021-01-24
Julajta
Julajta
Bebis på 4 månader

Fruuuuuu: Vad jobbigt med kolik! Vår son har inte kolik, men har väldigt mycket magbesvär emellanåt som inte gör nattningarna lättare. Men då har ni en liknande situation som vi...tack för stödet, känns skönt att höra ❤️

Liiiiiinda: Jag har testat att amma honom i sovrummet på kvällarna, men tyvärr hjälper inte det att natta honom där inför natten. När han väl somnat i sin säng i sovrummet går det bra att lägga tillbaka honom mellan amningarna, men inte som förstagångs-läggning inför natten...han går inte att "lura" :b

2021-01-25
Julajta
Julajta
Bebis på 4 månader

ChatNoir: Pilatesboll är nog det enda jag inte har prövat! Men ska göra det, eftersom jag ändå ska beställa en sådan till mamma-träning. Jag är egentligen ingen kvällsmänniska, men anledningen till min oro att han är uppe så länge är väl mest att jag har läst att bebisar "bör" lägga sig tidigare eftersom det är bäst för dem hälsomässigt. Även om BVC har sagt att vi inte ska stressa med tiderna, så blir man ju lite stressad ändå med tanke på att han snart är 4 månader. Men, jaja, det löser sig väl med tiden om man jobbar för det!

2021-01-25
Julajta
Julajta
Bebis på 4 månader

Vår flicka är också svår med tiderna, men BVC sa till oss att det inte gör nåt och att vi inte skulle stressa, och att man kan börja gå efter klockan mer efter 4 månader.
Kvällsoro är ju väldigt vanligt, vår tjej kommer sällan till ro ordentligt förrän 02-03, så hon får vara med oss och småsover då och då under kvällen, helst i vagnen. men nu när 4-månadersgränsen börjar närma sig verkar det bli lite bättre. Har fått natta henne före kl 21 tre nätter den här veckan! Det blir nog bättre snart. När de är små har de ju ingen dygnsrytm alls.

2021-01-25
Levira
Levira
Bebis på 5 månader

När min lilla hade kämpiga kvällar var studsa på en pilatesboll det som var mest lugnande. Vet inte hur din livssituation ser ut men både jag och min partner är kvällsmänniskor (vi båda har jobb där det ingår obekväm arbetstid) så för oss har det varit skönare att ha en bebis som är uppe sent på kvällen än en som vaknar tidigt. Det jag vill säga är att om det inte är för jobbigt för dig i ditt liv att bebis är uppe till midnatt så känn ingen stress pga klockslag, det är påfrestande nog att spendera lång tid med ett skrikande barn så lägg ingen ytterligare press på dig om din bebis inte somnar för natten kl 18.

2021-01-24
ChatNoir
ChatNoir
Bebis på 8 månader

Har ingen erfarenhet än av att det är svårt att natta men vi brukar lägga oss i sängen så han ligger bredvid mig och ammar, sovrummet är mörkt och tyst och han brukar somna hyfsat fort.

2021-01-24
Julia Schröder
Julia Schröder
Bebis på 5 månader

Vi hade bekymmer med att vår bebis var vaken väldigt länge framåt natten, vi försökte stå upp rätt tidigt på morgonen för att få vänt tillbaka dygnet. Nu är hon mycket mer trött på kvällarna och kommer i säng i rimlig tid!

2021-01-24
blåhimmel
blåhimmel
Bebis på 6 månader

Har inget bra tips tyvärr, ni verkar provat det mesta. Vill bara att du ska veta att du inte är ensam. När min dotter va 3,5 månad började sämnbesvären bli värre än innan (hon hade kolik) . Vi provade allt , alla gav oss tips och råd ”ja men det är väl bara å vagga så somnar hon tillslut” eller ”ja men lite skrik har ingen dött av”. Mådde så psykiskt dåligt när nattningen va hysterisk i minst 3h och jag och min sambo fick bytas av flera gånger..
kanske inte det du vill höra, men:
Det kommer bli bättre.
Jag vet att exakt alla säger så och det hjälper inte ett skit i stunden.
Men du är inte ensam, hoppas det känns lite bättre att höra det iaf ❤️

2021-01-24
Fruuuuuu
Fruuuuuu

Min son var också väldigt skrikig och svår att söva både dag & natte tid.
Från att han kanske var 3 månader började jag med att gå in med honom och amma i sov rummet, mörkt & tyst!
Det gjorde att han inte vaknade till lika mycket som om vi suttit i tv rummet där de låter & är ljust.
Testa när bebis verkar trött på kvällen!

2021-01-24
Liiiiiinda
Liiiiiinda
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...