App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bröstpump

Är bröstpump nödvändigt i början eller kan man vänta med att köpa de?

2021-01-24
Skls
Skls
Gravid i vecka 34

Beställde en pump när vi låg på BB så den fanns hemma när vi kom hem. Kände redan där att det inte kommer funka att amma. Har använt dom flitigt med båda barnen då amningen inte alls funkade med något av barnen. Har både manuell och elektrisk, den manuella är helt klart överlägsen men det var skönt att ha händerna fria ibland med den elektriska och sån där pump bh.

2021-01-26
xMariax
xMariax
Bebis på 6 månader

Alla är verkligen olika. För mig kom mjölken bara "pang" när vi kom hem efter BB (var där i några dagar) och tur var det att det var på morgonen som mjölken började rinna till, för jag skickade mannen min till apoteket direkt, alltså inte efter kaffet, inte efter morgontidning eller nåt, nej nej, det var "Nu åker du och köper pumpen!". Trodde att mina bröst skulle explodera)) har haft Medela handpump och tycker att den har funkat kanonbra! Visst kan man handmjölka också men för mig var det lättare att pumpa överskottet

2021-01-25
Alionken
Alionken

Enda anledningen att behöva ha pump tidigt om du vill amma är egentligen om det blir för mycket mjölk för snabbt och gör ont - men då kan du handmjölka ur för att få bort det värsta trycket och _måste_ inte ha pump. Om amningen strular och du är rädd att bebis inte får tillräckligt rekommenderar jag att hitta lösningar på problemet istället för att börja pumpa och ge på flaska (gjorde det misstaget med mitt första barn som fick tuttförvirring och vägrade amma sen... och att bara pumpa är asjobbigt så bara något att tänka på.)

Med mitt andra barn ammade vi på i två år och pumpade inte en enda gång - fanns inget behov.

Så du kan vänta och se om behovet finns! :)

2021-01-24
Vers
Vers
Gravid i vecka 26

Med första barnet så lånade jag med en pump från BB, man fick ha den i 3 månader. Efter det så skaffade jag ingen egen för jag tyckte det var lika lätt att handmjölka ur.

2021-01-24
ma78
ma78
Barn på 3 år och 2 månader

Hade inte köpt innan bebis kommit. Du märker på bb hur det går med amning och om behovet är stort precis i början brukar det gå att hyra en pump på apoteket i anslutning till sjukhuset tills du hunnit skaffa en egen.

2021-01-24
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 12 månader

Jag tycker det är bra att ha hemma tidigt. Kan tipsa om de i silikon som heter ladybug och Haaka. Det är inga pump-pumpar men man sätter fast på bröstet som både samlar dom upp när man ammar och stimulerar bröstet att tillverka mer mjölk. Ju mer man ammar/pumpar desto mer mjölk tillverkas.

2021-01-24
Tistel86
Tistel86
Gravid i vecka 20

Köpte oxå några dagar efter jag kom hem från bb, dock var det stressigt att inte ha den hemma direkt, behövde den mkt i början. Plus att oavsett om du behöver eller inte kanske du vill pumpa ut o ha bröstmjölk i frysen för säkerhets skull..så så är det väl ändå bra att införskaffa

2021-01-24
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 9 månader

Vänta tills du vet om behovet finns. Jag köpte en när vi åkte hem från BB. För på BB insåg jag att vi skulle behöva det

2021-01-24
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...