App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Planerar graviditet & covidvaccin

Hej! Jag jobbar inom vården och planerar att bli gravid. Det börjar bli min tur att ta vaccin inom de närmsta veckorna. Jag är orolig att jag blir gravid och tar vaccinet samtidigt eftersom gravida avråds från att ta i dagsläget. Har nån någon mer information kring just det här och hur man bör tänka?

2021-01-20
Hallonet3
Hallonet3
Gravid i vecka 8

Jag har redan haft covid o kommer avvakta med vaccin tillsvidare då jag ska börja med letrozol nästa vecka o försöka bli gravid.. lycka till vad du än väljer

2021-01-29
Tussilago
Tussilago
Försöker

Spännande läsning då jag är i liknande situation 😊 jag har fått första dosen vaccin och får förhoppningsvis ägglossning om ca 3 veckor. Hoppas att jag hinner få dos två innan dess. Det kan vara värt att tänka på för din del också att det är två sprutor som ska tas med 3-6 veckors mellanrum. Lycka till 🌸

2021-01-28
Sandramafre
Sandramafre
Försöker

Tack så mycket för svar. Jag har ägglossning just nu och lär få ta vaccinet typ om 1-2 veckor. Det här som är mitt dilemma... hoppas jag vet om jag är gravid innan jag får en tid att vaccinera mig..

2021-01-25
Hallonet3
Hallonet3
Gravid i vecka 8

Jag hade valt att ta vaccinet först, sedan försöka bli gravid. Det kommer annars ta så lång tid innan du får möjlighet att vaccinera dig, eftersom Covid-19-vaccinet i dagsläget inte rekommenderas för gravida.
Riskerna med Covid-19 som gravid verkar också vara så stora, så hade jag haft chansen så hade jag gärna vaccinerat mig innan graviditeten.
Nu är det för sent för min del, då jag redan snart är halvvägs in i graviditeten, men om du har ett val så röstar jag för att ta vaccinet först.
Hoppas att du i så fall får ta det väldigt snart!
Lycka till! 💕

2021-01-20
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 25

Jag hade tagit vaccinet och planerat graviditeten efteråt. Skulle vara mer orolig att åka på Corona och vara gravid.

2021-01-20
Emis89
Emis89

Det är jättesvårt och står ingenting om det. Det kanske bara är bra att vara vaccinerad och sen bli gravid? Jag måste ta det ändå pga mitt jobb och anhöriga med cancer. Så jag gör det inte för min egen skull egentligen.

2021-01-20
Hallonet3
Hallonet3
Gravid i vecka 8

Okej men hade du avvaktat i en vanlig situation också? Jag tänkte mest om man blir gravid utan att veta om det och tar vaccinet eller om man blir gravid efteråt.

2021-01-20
Hallonet3
Hallonet3
Gravid i vecka 8

Förlåt. Det var ju bara min åsikt. Jag har ingen info om det. Men om gravida avråds från det så hade jag, om jag försöker bli gravid, inte tagit det. Ingen kan tvinga dig heller, men det tror jag dom flesta vet. Och ni som vill börja hacka på mig om att man ska ta sitt samhälls ansvar behöver inte göra det. Alla har olika åsikter om vaccinet och har olika tillförlitliga källor till, som jag, varför man inte ska ta det.

2021-01-20
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader

Jag hade inte tagit det. Jag hade avvaktat

2021-01-20
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...