App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bebis eksem

Hej! Min dotter är nu 2 månader och 2 veckor gammal och har sedan 6 dagar tillbaka fått eksem. BVC sa direkt över telefon att det kan vara komjölksallergi. Det känns nästan konstigt? Jag har ammat och hon har fått 1-2 mål ersättning sedan hon var 2 veckor gammal. Så komjölk har hon ändå fått i sig utan reaktion. Jag dricker inte jättemycket mjölk och äter heller inga överdrivna mängder av det heller. Hennes eksem är på utsidan av armar och ben. Jag har själv många allergier som pollen, pälsdjur, kärnfrukter, kvalster osv. Har också eksem ibland i samband med stress eller starka medel Har ni någon erfarenhet av eksem på så här små barn? Känner att vi äntligen har fått in en rutin tillsammans jag och min flicka och så blev det helt plötsligt en 180 vändning igen. Kan eksem bara vara just eksem eller är det oftast beroende på komjölk? Hjälp ❤️

2021-01-19
Nel123
Nel123
Bebis på 10 månader

Jag har atopisk hud (böjveckseksem) vilket är ärftligt. Min son har ärvt min hudtyp och har eksem till och från.Det började när han var 6-7 månader. Jag smörjer honom med mjukgörande. Han fick salva utskrivet av läkare när han var 8 månader. Läkaren hade erfarenhet av atopisk hud då två av hans barn hade det oxå.

2021-07-12
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Mitt barn har haft eksem från födseln. Hon reagerade på några tillfällen av ersättning med komjölkprotein i men då blev hon helt rödflammig i huden. Behöver inte vara komjölkprotein men vården brukar vilja att man testar att utesluta olika saker för att det kan vara att barnet reagerar på något som tex komjölkprotein. Det vi gjorde var att vi fick ett smörjschema av vården. När det var som värst smörjde jag morgon och kväll med mildison och i mitten av dagen smörjde jag med miniderm. Höll på så några veckor sedan började jag trappa ner med mildision och smörjde bara med det en gång om dagen och efter en tid drog jag ner ytterliggare. Om det kom åter fick jag börja om. Tillsist gav det med sig och det räckte med att jag smörjde henne med miniderm en gång om dagen och mildison vid behov. Idag behöver jag bara smörja henne med miniderm varannan dag. Jag badar henne också väldigt sällan. Max en gång i vecka och alltid med olja i och smörja med miniderm är ett måste efter.
Tips är när du smörjer med både mildison och miniderm är att smörja med rikligt med salva. Du kan be att få remiss till läkare från BVC så att du kan prata med läkare och då kan du få komjölksfri erättning utskriven på recept så kan du testa om det gör någon skillnad annars är den ersättningen väldigt dyr.

2021-07-12
ElisaLin
ElisaLin
Barn på 2 år och 7 månader

Det kan inte vara värmeutslag? Vår son får röda märken som blossar upp på kroppen, främst på benen, nu när det är varmt. Han behöver inte ha varit i solen för att det ska blossa upp på honom, det räcker att det är varmt.

2021-07-11
Carroline90
Carroline90
Bebis på 10 månader

Har du ätit något utöver det vanliga de senaste dagarna som dottern kan ha reagerat på?

Har inte någon koll så men komjölksallergi kanske inte visar sig med en gång? Lättast är ju att utesluta det och se om utslagen försvinner.

Verkar det klia? Är hon mer grinig än vanligt? Man kan ju ta receptfri hydrokortison på om hon verkar besvärad

2021-07-11
Kim21
Kim21
Bebis på 6 månader

Ingen?

2021-01-20
Nel123
Nel123
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...