App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inskolning förskolan

Hej, som rubriken lyder så har vi denna veckan börjat med inskolning på förskolan och är där från 09:30. Idag var första gången som jag lämnade honom en stund själv och pedagogerna sa att det gick så bra första 30 min sedan fick han fullständig panik och jag fick komma. Detta var (tror jag) en blandning av trötthet, hunger och att han insåg att mamma inte var där. Så snart vi kom hem och matat så somnade han gott. Vårat bekymmer är att han vaknar varje morgon omkring 04:30 och då startat i princip hans dag, han har varit van hemma att ha sin sovstund mellan 09 och 09:30 och så sover han i ca 2h. Jag vet inte riktigt hur vi ska få detta att funka och få in nya rutiner utan att han blir så ledsen. Har ni som skolat in barn några tips och råd på vad vi kan göra eller hur vi ska tänka?

2021-01-14
Danijella123
Danijella123
Bebis på 4 månader

för mig kom det automatiskt. I början kände jag väldigt tvivel visste inte om de hade me förskolan å göra eller om mitt barn som grät och grät. Det gick inte över och då menar jag 2 månader. Jag skolade in han 20 månader ( de sägs att ju yngre barn ju snabbare lär dem sig ) vet inte om de stämmer. Iallafall .. jag tog en paus ifrån förskolan mådde inte bra av att lämna han sådär. 5 månader efter. Började jag om på nytt. De varade 2 veckor och blev bra och då blev jag också per automatiks bra och kände mer tryggheten till och lämna mitt barn. Så de lite olika beror på hur din son kommer att vara när det kommer att bli bra osv osv .. tror nog det kommer automatisk bara när du ser att det funkar hur bra som helst.

2021-01-16
Leab
Leab
Barn på 3 år och 7 månader

Ja drt är nog väldigt olika från förskola till förskola då. Sen tror jag att min son behöver lite mer tid, att jag är där lite längre med honom än endast 30 min för att han ska skapa sin trygghet där. Så vi får hoppas på nya tag från måndag. Jag tvivlar inte på att han kommer att anpassa sig efter nya rutiner med tiden, men det viktiga för mig nu är att känner trygghet att vara där utan mamma, det behöver vi komma igenom 😔 och det vet jag inte riktigt hur jag ska lyckas med... tips?

2021-01-16
Danijella123
Danijella123
Bebis på 4 månader

Jag jobbar också på förskola och faktiskt går vi lite efter barnets behov och inte hur de egentligen ska vara. För vi vet att med tiden kommer det att bli bättre och barnet kommer per automatiskt att följa förskolans rutiner och lära sig. Idag somnade en pojke på soffan vid halv 11. Väckte honom t klockan 11 för att äta lunch och sover nu igen. Och när jag skulle skola in min son fick jag frågan ” hur passar er det bäst på morgonen, så dit barn får en bra start” jag sa klockan 9 är en perfekt tid. Så blev det så. Skola in han hos mig så lovar jag att du inte kommer ångra hahah :)

2021-01-15
Leab
Leab
Barn på 3 år och 7 månader

Ja jag hoppas verkligen att det lägger sig. För han tycker om att komma dit, han springer och leker. Men idag så fort jag skulle säga hejdå så blev han ledsen igen. Men då sa pedagogerna att jag skulle gå iväg ändå och knappt 15 min senare ringde dom. Så snart jag kom tillbaka lugnade han sig och vsomnade hemma vid 11 direkt! Sen var jag bland de första föräldrarna som fick gå så nästa gång skulle vi testa med att jag stannar längre. Men man känner sig verkligen maktlös och vet inte hur man ska hjälpa till

2021-01-15
Danijella123
Danijella123
Bebis på 4 månader

Kanske att han kommer bli tröttare och sova mer nu när han börjar på förskola ? Tänker på alla nya intryck osv att det tillslut blir som en rutin.
Arbetat 4 år på förskola just på avd 1-3 år. Där hade vi vissa fasta tider som var för inskolningen just för man har möjlighet att vara alla pedagoger. Vi var 15 barn på 4 pedagoger.
Sen efter får man ju självklart börja dagen som, men på vår förskola i sthlm där fanns det inte tid för att barnen skulle kunna sova fm eller att man sparade maten. Dock åt vi alltid frukt 09 sen lunch 11.00 och där kunde ju vissa barn nästan somna till lunchen. Så vi hade alltid vila direkt efter maten

2021-01-15
AnnnaG
AnnnaG
Bebis på 13 månader

Självklart blir de skrik han är inte van. Och han är så liten så egentligen om jag va du. Hade nog frågat och berättat att han startar dagen så tidigt och sakt om ni kunde börja 8 istället. Och alla små barn sover oftast förmiddag och sen eftermiddag. Så kanske han ändå kan somna tidigt på förskolan och väckas till lunch och sen sova igen. Till och börja med sen kommer att så småningom att lära sig in i förskolan rutiner efter ett tag. Jag vet inte hur de ser ut där du bor. Men har man tur. Till exempel : min svägerska skola också in inridit ålder i Göteborg. Han somna förmiddag. dem sparade lunchen och gav när han själv vaknade. Sen sov igen eftermiddag men då me sin mamma för hon hämtade. Men de inte alla som har den turen på förskolor

2021-01-14
Leab
Leab
Barn på 3 år och 7 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-01-14
Leab
Leab
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...