App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min bebis blir väldig röd i rumpan! Tips på bra salva?

Hej!! Min flicka blir väldig röd i rumpan och jag byter ofta blöjan.. ofta får hon det när hon har diarre... jag tvättar även rumpan med vatten och torskar samt får hon salva/kräm. Men jag undrar vad ni använder för salva!? Jag kollar på 1177 sidorna!! Mvh Astrid

2021-01-14
Astbo
Astbo
Bebis på 12 månader
2021-02-02
Tiptop
Tiptop
Bebis på 3 månader

Jag har haft samma problem. Bara rent vatten kan ha en uttorkande effekt på huden. Gäller även oss vuxna. Så ta några droppar babyolja i vattnet när du rengör. Kan tipsa om att köpa kompresser från Mesoft (10x10 cm) dom är såå mjuka. Perfekt att både rengöra med och även torka. Testat många olika tvättservetter som jag tycker har varit för hårda trots att det står ”extra mjuka”.

Sen är inotyol super att stryka på. Jag varierar med den och även Aco Diaper Rash spray som fubkar väldigt bra också. Båda ger en lätt skyddande hinna vilket är bra om dom bajsar ofta.

Hoppas det löser sig för dig!

2021-02-01
Evcha
Evcha
Bebis på 5 månader

Hej
Min dotter har till och från haft extrema besvär med blöjexem så illa att exemen lixom vätskat sig. Då har zinkkrämer inte fungerat utan bara gjort saken värre. På apoteket fick jag rådet att testa Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm, den fungerar jätte bra och hon blir bra på nolltid. Nu mera använder jag aldrig kräm med zink i på hennes rumpa.
Ett tipps är att tvätta med babyolja, lufta mycke! Hade min dotter utan blöja på handdukar flera gånger om dagen när hon va liten, blev ju ganska mycket tvätt men det va de värt.
Alla barn är ju olika och reagerar olika på krämerna så testa dig fram.

Lycka till

2021-01-15
Elemmire19
Elemmire19
Bebis på 3 månader

Inotyol är bra som de andra nämnt men svår att få bort :p

Tips är även. Zinksalva. Funkar toppen här. De gånger hon blivit riktigt röd så har vi först lagt ett lager bepathen som hjälper till med läkningen och sen ett lager zinksalva över för stt skydda mot mer irritation. Främst satt det på kvällen och på morgonen är allt rött borta. Du får testa dig fram :)

2021-01-14
Miahbg
Miahbg
Bebis på 11 månader

Okej tjock lager tack ska testa...

2021-01-14
Astbo
Astbo
Bebis på 12 månader

Inotyol fick vi också rekommenderat från BVC. På med ett tjockt lager 🙂

2021-01-14
Stiniiz
Stiniiz
Bebis på 13 månader

Tjockt på med Inotyol. Skyddar huden bra. På med ett nytt lager efter tvätt och blöjbyte och inför natten då blöjan kan sitta på lite längre. Försök vara utan blöja ett tag med så huden får andas och bli torr. Kan bli svamp när det är instängt och fuktigt om rumpan. Låt henne ligga och busa naken på en handduk.

2021-01-14
Sahra11
Sahra11
Bebis på 11 månader

Inotyol är den bästa krämen! Fick den rekommenderad av barnläkaren på BVC :)

2021-01-14
Matildaa20
Matildaa20
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...