App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Snälla, kan någon ge mig råd?

Har försökt kontakta bvc men deras telefon är stängd. Vår tjej har, vad jag gissar, en tand på gång. Detta är femte. Hon har väldigt besvär. Ingenting funkar. Hon gallskriker eller så gnäller Hon kontant. Hon är trött och hängig. Testade Alvedon förut men inget resultat. Dessutom vägrar Hon äta???? Vad ska jag göra? Ska jag bara ge ersättning? Känns som all mat man erbjuder går till spillo för hon bara vänder bort huvudet. Nu har hon inte ätit något på 6 timmar, vatten har hon fått i sig dock.

2021-01-13
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Vad jag minns angående ipren så har jag läst att bebisar inte ska blanda Alvedon och ipren utan läkaren råd men ingen läkare har sagt till oss att man inte ska göra det. När dottern, när hon var 1 år, hade öroninflammation så sa läkaren att det går bra att ta bägge två samtigt. Men det kan ju såklart bero på.

Vi kör flytande ipren och tror inte det står någon skillnad på ålder/vikt på den jämfört med Alvedonen.

Läste lite snabbt på Google och där stod från 6 månader 😁

2021-01-16
Sophira
Sophira
Barn på 2 år och 5 månader

Vad bra att tandborsten funkade lite :) vi har kört på sup alvedon istället, funkar också. Men annars kan säkert lite på tandborsten funka om vi vill köra med det direkt på tandköttet.
Med babydent är det mycket gel som krävs. Det finns en aplikator för babydent som säljs separat. Kostade knappt 50kr på apoteket. Påminner om en tandborste som man sätter på fingret. Man kan även sätta babydent på tandborsten eller på annan tuggleksak så kan bebisen själv tugga in det där det behövs. Vi brukar ge det på tandborsten (har en extra bara för sådant) och lägger på små klickar x flera tills det lugnar sig :)
Du kan ta Ipren om man behöver det, men bra att testa annat först. Men blir det inte bra och de inte får i sig mat eller får sova så kan man behöva det också för att hjälpa de små liven igenom det hela. Oftast rör det sig ju bara om ett par dagar när det är som värst :)

2021-01-15
Miahbg
Miahbg
Bebis på 11 månader

Tack för tips ☺ gav henne hennes tandborste igår och det verkade vara lyckat. Dock har jag svårt att få massera hennes tandkött med alvedonen. Sen Ipren, har hört att bebisar inte ska ha det? 🙄 alltså av bvc. Kan jag ta lite Alvedon på tandborsten så hon på så vis får lite Alvedon på tandköttet? Ska testa multimam men tyckte inte den gav effekt då när hon haft lindrigare besvär men kanske funkar nu ☺

2021-01-15
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Som andra skrivit.
Babydent
Alvedon
Ipren
Och kallare mat brukar också hjälpa :) kyl gröt eller klämmisae etc. glasspinnar (hemmagjorda om man vill)
Kan testa med ex fryst frukt i en sådan där ”smak-napp”
För vår tjej funkade det att tugga på en tandborste också. Kliar skönt och den kan barnet själv styra också

2021-01-14
Miahbg
Miahbg
Bebis på 11 månader

Babydent är vår räddning här hemma! :)

https://www.apotea.se/multi-mam-babydent-15-ml

2021-01-14
SandraM
SandraM
Gravid i vecka 21

Ge henne de hon vill ha, strunt samma vad det är 😊 om hon vill ha något såklart. Annars är det ju svårt men vad jag har hört så är vätska viktigast. 😊
På våran tjej så biter ipren bättre än Alvedon. Så det kan ju vara värt att testa.

Dottern åkte på 3 dagars febern i somras och vi var inne på akuten för febern inte la sig fast vi hade gett Alvedon. Vi kom in, hon hade närmare 40 graders feber och med Alvedon gick hon ner till 39... Men med ipren så gick hon ner till 37,5 och var mycket piggare.

2021-01-14
Sophira
Sophira
Barn på 2 år och 5 månader

Jag har en sån där som man kan lägga olika grejer i, alltså mat, när dom ska testa nya smaker. Den brukar jag köra is i och frysta bär. Just nu så duger inte ens det 😩

2021-01-14
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Du kan inte göra egen isglass av t ex frukt och bär?
Kyla kan lindra ett ömt tandkött, och då får hon ju i sig lite vitaminer och energi :)
Vi har också haft det kämpigt när vår son hade tandsprickning, men man får försöka ge dom den mat man vet att de äter. Klämmisar, välling/ersättning, gröt eller vad det nu kan vara.

2021-01-14
Marika A
Marika A
Gravid i vecka 26

Att massera tandköttet med Alvedon går sådär bra. Hon stänger igen munnen och vrider på huvudet. Något tips?

2021-01-14
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Var knappt att jag fick i henne ersättning igår. Men la fram små bitar med torkad frukt igår eftermiddag när jag skulle äta middag och hon ut upp allt. Och sen när det var dags för läggning var hon väl så hungrig så då sluka hon hela flaskan. Så jobbigt när dom blir så påverkade av det 😭 jag testade en supp Alvedon utan resultat. Har nu på morgonen smörjt tandköttet med flytande. Tack för era svar ❣ Fick lite panik igår när hon knappt tog ersättning 😩 hoppas att hon kan äta mer idag.

2021-01-14
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Hur använde du Alvedon? Menar. Finns en trick du kan göra innan varje måltid ( egentligen hur mycket du vill) doppa ditt finger i Alvedon och gnugga hennes tandkött.
Ge henne ersättning alla timmar på dygnet. Alltså det är helt okej om hon inte äter tar hon ersättning är de bättre än INGET alls. Is glass? Brukar vara skönt.
Kalla grejer är oftast skönt för dem.

2021-01-13
Leab
Leab
Barn på 3 år

Om du inte redan gjort det så ring 1177 för rådgivning. tar hon ersättningen så ge henne det, huvudsaken är ju att hon får något i sig. Barn är som oss vuxna att aptiten försvinner när man mår dåligt.

2021-01-13
Tildaa
Tildaa
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...