App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ung, behålla eller göra abort?

Hej. Jag är 19 år och är oplanerat gravid. Sä här ser min situation ut: jag bor just nu hemma men ska snart flytta med min kompis till en annan stad (för att plugga) i ca ett år. Så mycket är säkert. Jag skulle gärna behålla barnet eftersom att jag är rädd för att ångra mig och må dåligt efter en abort. Min plan om det skulle gå är att plugga med nyfödd vilket skulle kunna vara helt omöjligt, och sedan flytta (helst till sthlm) själv med bebis och även då plugga och ta studielån med tanke på hur svårt det är att få jobb just nu. Helst vill jag undvika lån men ser ingen annan utväg. Undrar om någon har liknande erfarenhet eller bara något hjälpsamt att dela med sig av. (Med fokus på lösningar främst, men även erfarenheter av abort skulle kunna hjälpa)

2021-01-13
Anonymi
Anonymi

Var själv 19 när jag plussade i somras och blev 20 nu i höst. Jag hade också en svår situation, dock inte med boende eller ekonomi då jag bor själv med heltidsjobb MEN att killen och jag precis blivit tillsammans. Det var en tuff tid men jag visste vad som var bäst för mig - att behålla! Sagt och gjort, 40 dagar kvar nu tills jag får träffa min dotter och jag och min pojkvän längtar sååå trots vi fick en lite knasig start. Allt går om man vill, lycka till! Och kom ihåg, det är DITT beslut!!!

2021-01-14
momapa
momapa
Gravid i vecka 35

Jag förstår din situation. När jag var ung, detta är många, många år sedan så blev jag oplanerat gravid fast jag gick på minipiller. Jag och pojkvännen bodde inte ihop, ingen av oss hade heller jobb. Vi tog valet till abort, det var dock ett val som gjordes väldigt hastigt utan att direkt tänka igenom allt. Jag ångrade mig djupt, speciellt den första tiden och jag tänker fortfarande ibland ”tänk om”.. men samtidigt så är jag ändå glad för vägen jag valde för hade jag tagit en annan väg hade jag inte haft mina två underbara barn som kom några år efter. Mitt råd till dig är att tänka igenom allt, ta inte ett förhastat beslut, låt ingen annan bestämma över vad du ska göra. Men prata gärna med en vän eller en professionell om de val som finns. Lycka till!

2021-01-14
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 12

Lösningar i din situation hsr ingen erfarenhet 💁‍♀️ Men gällande abort. Blev gravid med nuvarande man ( då va vi bara tillsammans) och trots att jag hade studier klara och fast jobb, valde jag att göra abort. ( blev gravid trots skydd)
Kände att det va inte rätt tid. Ledsen blev man men tog inte det så hårt. Tänkte är det menat att jag ska vara en mamma kommer min tid komma igen. Valde rätt väg tyckte jag. 2 år senare blev jag igen gravid denna gång planerad och nu är jag en mamma, tänker och aldrig tänkt tillbaka till aborten. Kände att bättre när man känner att de rätt för en än och bara föda för att ”man tycker synd och göra en abort”.
Sen är det också som alla eller många säger. Ung mamma med plugg osv, VILL DU SÅ KAN DU. så skulle du känna att du kommer att klara dig galant så KOMMER du att göra det. Och studielån. Nja det är helt normalt egentligen. Bättre de än som de flesta idag tusen massa olika lån. :):)

2021-01-13
Leab
Leab
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...