App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp mig lugna min frus tankar

Hej, min fru är lite orolig för att hon har börjat få lite ont i mellan gärdet. Det är en liten punkt som gör ont när hon nyser och hostar och även när hon ibland böjer sig ner eller spänner kroppen. Är det någon annan som har varit med om det? Är det vanligt när man är gravid? Ska oxå nämna att hon är i vecka 21 och har en barnmorske tid nu på fredag, men jag tänkte försöka att lugna henne innan dess :) Det är vårt första barn så vi båda är lite vilsna

2021-01-12
Zero0
Zero0
Gravid i vecka 23

Som de andra skriver så låter det precis som ligamentsmärtor. Kände det själv som ett ”knivhugg” i sidan av nedre delen av magen när jag reste mig upp för fort under mina graviditeter. Blev också livrädd när jag kände det första gången och inte kopplade ihop det med att livmoder växer.
Finns olika ”stöd” och bälten för gravidmagar som kan vara skönt att använda för att avlasta.

2021-01-13
Sahra11
Sahra11
Bebis på 7 månader

Som de andra skriver: låter som ligamentsmärtor men prata med mvc!
I mitten av graviditeten fick jag skitont om jag låg ner när jag nös, och om jag reste mig för snabbt. Hann jag resa mig innan jag nös så gick det bra. Allergi och mitt i pollensäsongen så jag hann lära mig vilka positioner som var bäst...

2021-01-12
Levira
Levira
Bebis på 3 månader

Låter som ligament som töjer sig. Kan göra väldigt ont, speciellt vid tvära rörelser eller då man vänder sig i sängen. Tycker inte hon ska vara orolig.

2021-01-12
treprinsar
treprinsar
Bebis på 2 månader

Kan det kanske vara ligamenten till livmodern som gör ont? Jag får ont, särskilt långt ner till vänster och/eller höger, när jag hostar eller nyser, samt vid vissa rörelser. Det kan verkligen göra tväront. Jag upplever att det underlättar lite om jag innan jag hostar håller handen på magen där det gör ont, eller drar upp benen mot magen.

Häromdagen hade jag ont i buken på vänster sida. Tog kontakt med vården, och de gjorde bedömningen att det var IBS orsakat av graviditeten.

Så det kan verkligen bero på många olika saker, det din fru upplever. Mest troligt är det ingen fara, men om hon är orolig tycker jag ändå att hon ska kontakta vården och beskriva sina symtom.

2021-01-12
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 18
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...