App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur gör ni för att få era barn att somna om nattetid?

Som rubriken låter. Mest intresserad av er som har barn som inte föredras att vaggas till sömns. Vår tjej har sen hon var cirka 4 månader avskytt att vaggas i famnen hon blir bara som en hal ål och har alltid varit nyfiken på allt runt omkring så det gör henne bara piggare. Tänker mer på dom gångerna dom ligger mitt i natten och är klarvaken. Hittills har jag försökt få henne somna om i sin egna säng. Bara sitta bredvid och hyssja. När det gått 40-45 min utan resultat så ger jag henne ersättning och då somnar hon nästan alltid men vill ju inte att hon gör det till en vana 🤣

2021-01-11
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 9 månader

Haha, ja det är ju så sjukt svårt att göra det som är bäst. Vår tjej visade så tydligt vad 6 månader att hon inte ville ha mat längre på natten. Men när hon är vaken så länge på natten så dels tänker jag att hon borde blivit hungrig och sen blir det en sista grej att göra I hopp om att hon somnar om. Jag testade några nätter nu att ge henne mat direkt hon vaknade, alltså låg och tittade. Men det spelar ingen roll. Hon var vaken lika länge efter ändå. Sen tänker jag att det kanske inte är så konstigt att dom tar hela flaskan och käkar om vi erbjuder, dom har trots allt inte ätit på flera timmar? Men jag vet inte. Jag försökte ge vatten också två nätter men det ville hon inte ha. Men, vi har tandsprickning på gång här. Funderar på att lägga in en madrass i hennes rum så jag kan sova där. Inatt när hon sov oroligt och vaknade ofta så somnade jag i en fåtölj vi har bredvid hennes säng. Så sjukt trött 😝😴 hoppas det blir bättre snart och tack för era tips.

13 tim, 33 min sedan
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 9 månader

Åh vad jag känner igen det du skriver. Jag hade också teorin att eftersom min son somnade om vissa (de flesta) gånger utan mat så är det nog inte därför han vaknat. Det hände även att han fick mat och inte somnade, haha så då bestämde jag mig för att sluta ge mat på natten.

Om han vaknar brukar vi:
1. Stoppa i napp om den ramlat ur (fungerar sällan...)
2. Napp + buffa i rumpan (fungerar ganska bra)
3. Om han blir arg tar vi upp honom i vår säng (masserar benen lite lätt och buffar i rumpan, halvsover själv då 😜)
4. Om det blir väldigt kaosigt (typ vaknat pga tandsprickning) tar vi upp honom i famnen och går ut ur rummet till ett lite ljusare ställe tills han lugnat ner sig. Ofta måste han då somna bredvid någon av oss innan vi flyttar honom till sin säng (eller så får han sova med oss den natten)

Vi har också haft en period när han var vaken i timmar på natten och ville leka. Visade sig vara en fas som fick över på några veckor utan att vi gjorde något... hoppas du hittar vad som fungerar för er snart! 🤞 lycka till!!!

2021-01-16
jenn_91
jenn_91
Bebis på 10 månader

Vana å vana. Min son drack aldrig ersättning men flaska vatten funkar varje natt än idag om han skulle vakna

2021-01-15
Leab
Leab
Barn på 2 år och 8 månader

Testa köra vagnen över tröskel. Funkar på min 6 månaders som som kan vakna mitt i natten och vägra somna om. Då stoppar jag bara ner honom i vagnen med kudde och filt sen får han guppa till sömns i vagnen

2021-01-15
Ems90
Ems90

Alltså majoriteten av gånger när hon vaknar (hittills) så somnar hon om. Ibland har hon legat bredvid mig och kikat runt och somnat efter en timme. Inte ett ljud har hon gjort då, mest legat och myst. Förstå mig rätt, självklart ger jag henne mat om hon är hungrig men jag vill inte springa efter mat så fort hon är vaken utan först vill jag testa om hon bara behöver hjälp att somna om. Jag tänker att hon ibland kanske inte är I behov av maten eftersom hon också många gånger somnat om utan mat. Därför var jag nyfiken på vad ni gör för att få era barn att somna om. Hon tar napp och denna får hon. Hon äter frukost, Mellanmål, lunch, Mellanmål, middag, kvällsmål och flaska till natten. Två av målen under dagen är ersättning. Så mer mat under dagen blir nog svårt att få i henne. Men tack för tipsen ☺

2021-01-12
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 9 månader

Vår ungefärliga rutin: 21:00 mat 21:30 bus o mys 22:00 lägger vi han i spjälsängen med snutte och napp. Stoppar om honom, en puss på pannan sen går vi ut ur rummet. Går tillbaka efter 5 minuter och då brukar han ligga med armarna över huvudet och en utspottad napp bredvid sig sovandes. Sen sover han från ca 22-07👍

2021-01-12
An0nym
An0nym
Bebis på 4 månader

Hur mycket ersättning ger du? Låter som om hon inte somnar om för att hon är hungrig. Våran son vill inte alltid heller bli vaggad till sömns och ålar sig oxå men vi brukar swaddla (Linda honom i en filt eller sjal) så kan han inte åla sig, då somnar han på 2min :)
Försöker oxå fasa ur amningen på natten men de är svårt när bröstet är tröst och inte bara mat men brukar hjälpa att klappa honom lite i rumpan för att han ska somna om.

2021-01-11
FamS9
FamS9
Bebis på 8 månader

Tar din dotter nappen? Min son somnar om med den, det är antingen den eller amning... han gillar inte heller att bli vaggad i famnen, blir också bara uppstressad av det

2021-01-11
Piglet89
Piglet89
Bebis på 2 månader

Vyssanlull-tassar/brio bedrocker på spjälsängen, så gungar den lätt.

Och minsta motståndets lag.
Barnet vaknar till = ger ersättning direkt = somnar om.

Om du ändå kommer ge henne, så varför vänta 40 min? Det enda som händer då är att hon vaknar till mer och lär sig att vakna "på riktigt" under natten istället för att halvvakna, äta i sömnen och fortsätta sova.

VIll du fasa ut nattmaten så gör du det genom att öka maten/ersättningen under dagen. Ge mer näringstät mat tex olja, grädde, mycket protein i maten + ersättning ofta, ofta. Så kanske barnet börjar sova över nattmålet av sig självt.

2021-01-11
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...