App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sjukskrivning

Hej, jag har inte bf förns juni och har blivit omplacerad på jobbet pga säkerhetsrisk. Min fråga är hur generösa barnmorskorna är med sjukskrivning? Säg att man är helt orkeslös och en hel del andra åkommor som kommer med en graviditet, brukar de kunna ge en vanlig sjukskrivning säg 2 månader innan beräknat datum? /Person som nojjar pga. redan helt slut och lider av sjuk migrän titt som tätt.

2021-01-11
Evelinaake
Evelinaake
Gravid i vecka 22

Som tidigare sagts så är det läkare som sjukskriver. Dessvärre inte helt ovanligt att de inte anser graviditet som en ”sjukdom” och inte vill sjukskriva. Framförallt är det sedan FK som ska godkänna din sjukskrivning och de är då rakt inte generösa.
Själv hade jag gräsliga foglossningar med rehab och kunde max gå 500m/dag från v 20. Jobbade då inom restaurang. Fick inte godkänd sjukskrivning av FK. Så det är inte helt lätt. Lycka till!

2021-01-12
Bf10juli
Bf10juli
Bebis på 6 månader

Jag blev sjukskriven 50% pga foglossning och extrem huvudvärk från ca v25 tror jag det var, blev nekad gravpenning så då sjukskrev min läkare mig 100% sista månaden när jag knappt orkade gå haha😊

2021-01-11
Idaa96
Idaa96
Bebis på 7 månader

Jag pratade med min barnmorska som bokade tid hos mödravårdens läkare, fick direkt igenom en sjukskrivning på 25% då det var det som behövdes för att få mig att orka resten av graviditeten med rejält illamående, trötthet och ångest :)

2021-01-11
rebeckah
rebeckah

Jag pratade med bm i vecka 24/25 och hon bokade tid direkt hos en läkare på mödravården! För mig var de inte svårt att få sjukskrivning redan då, men klarade inte av att jobba heller. Blev sjukskriven fram till graviditetspenning, men har nu blivit sjukskriven från den med, för att få ha mitt barn på förskolan heltid. (Har fruktansvärd foglossning). Så prata med din bm så borde de inte vara något problem för dig att få hjälp, speciellt inte om migränen är graviditetsrelaterat☺️

2021-01-11
Bebisfeb2021
Bebisfeb2021
Gravid i vecka 37

SOm redan sagts, det är läkare som sjukskriver.

Och de sista månaderna före förlossningen kan du ta ut FP = de brukar inte bevilja sjukskrivning i slutet av graviditeten eftersom man inte kan räkna med att orka jobba hela vägen in i förlossningen.

Så du kan börja ta ut FP 2 månader före beräknad förlossning.

2021-01-11
solskensmamman
solskensmamman

Det är inte barnmorskan som sjukskriver dig. Du kommer få gå till vårdcentralen och en läkare sjukskriver dig. Jag tror dom tar en mer på allvar när man är gravid. Ring din vårdcentral och boka tid om du har väldigt besvär och se vad dom säger. Men vad jobbar du med? Du kanske kan arbeta en lägre procent? Alltså sjukskriven en del från din tjänst.

2021-01-11
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...