App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rådfråga gällande amning

Jag upplever att min mjölk börjar sina eller att min son vill ha mer än vad jag kan erbjuda. Märks på kvällar framförallt då jag upplever att det blir tätt mellan amningarna och han känns inte helt nöjd. På dagarna blir han ändå nöjd men det är korta stunder då med och jag får amma relativt ofta. Går max 2 timmar emellan. Nu undrar jag om ni har några tips? Bör jag börja ge ersättning på kvällen precis innan sängen för att både han och jag ska få sova lite mer och att han ska känna sig nöjd. Eller vad tror ni? Jag ska såklart kontakta BVC också och höra med dom men jag är så besviken på min bvc. Jag ska byta men det är inte klart än! Vore tacksam för råd!

2021-01-10
Knoddis
Knoddis
Bebis på 3 månader

Amma på! Bebis har perioder med tillväxt när de behöver mer mjölk, detta bökande och missnöjdhet är deras beställning på mer mjölk! Har haft flera liknade perioder med min dotter och det brukar hålla i sig i några dagar/vecka. Brösten känns så tomma, men efter några dagar och kvällar även nätter med intensivt ammande så kommer mjölkmängden att öka. Det finns en risk att denna ökning inte sker om du ger bebis ersättning, eftersom det är sugandet på bröstet som stimulerar tillverkningen av mjölk. Mitt råd är att amma på som tusan, på minsta signal och ha mkt tålamod! Byt bröst ofta och gör bröstkompressioner(googla). Mjölken fylls på hela tiden så det blir aldrig slut även fast det känns så, därför kan du byta bröst efter en stund. Tips också att amning på natten = mer mjölk eftersom vi har högre prolaktinnivåer då. Lycka till! Och kan slutligen tipsa om Amningshjälpens grupp på Facebook, JÄTTEBRA!

2021-01-11
Ullan91
Ullan91

Man kan även testa att pumpa ena bröstet samtidigt som barnet äter på andra bröstet. Då brukar det komma mer eftersom barnet stimulerar frisläppningen av mjölk vilket pumpen inte gör.

Sen är det ingen "förlust" att ge ersättning. Det kan vara en väldig hjälp för många, att faktiskt kunna få vila från matningen och kämpandet.

Så välj själv hur du vill göra.

2021-01-11
solskensmamman
solskensmamman

Vill tipsa om gruppen ”Amningshjälpens slutna grupp” på fb. Väntar mitt första barn, så har aldrig ammat, så känns konstigt att ge råd, men där har jag lärt mig supermycket redan! Och babybaby.se!

2021-01-11
L0visa
L0visa
Gravid i vecka 23

Tack för tipset! Har läst nu, jag provade faktiskt tidigare under kvällen att pumpa ur lite mjölk men kom väldigt lite. Men som det stod kanske det blir som en beställning till nästa dag. Ska prova i tre dagar att pumpa lite efter några amningatillfällen och se om jag ser någon skillnad 😊

2021-01-11
Knoddis
Knoddis
Bebis på 3 månader

Tyckte den här texten gav bra info: https://www.medela.se/amning/din-amningsperiod/lag-mjolkproduktion

Särskilt en bit ner där man kan läsa hur vanligt det är att man upplever att man har för lite mjölk, men det inte alls är så.
Sen tycker jag att pumpning efter amning har gjort att min mjölkproduktion ökat.

2021-01-10
Levira
Levira
Bebis på 3 månader

Tack för alla tips! Jag vill gärna fortsätta amma så länge jag kan, då jag tycker det är väldigt smidigt och mysigt. Just nu ammar jag honom på båda brösten vid varje tillfälle och han är klar på under 10 min. Ska försöka byta fler gånger och se vad som händer. Men jag märker ju att det slutar komma mjölk. Men provar jag byta fler gånger kanske produktionen ökar. Jag får hoppas :)

2021-01-10
Knoddis
Knoddis
Bebis på 3 månader

Som andra skriver så kan det vara andra anledningar än just mat för att barn vill ligga vid bröstet. Min dotter har varit nöjd men inte gått upp i vikt riktigt som hon borde så jag ändrade på mina amningsrutiner. Numera så byter jag bröst flera gånger under ett amnings tillfälle, så att båda brösten blir ”tömda”. det har gjort att mängden mjölk har ökat till nästa amning. Det har funkat för oss! Hoppas du hittar ett sätt som gör både dig och sonen nöjda.

2021-01-10
Tildaa
Tildaa
Bebis på 3 månader

Jag har inga direkta tips men min två månader gamla son äter också oftare på kvällarna, men jag tror inte att det är för att det är mindre mjölk eller så, han är nog bara mer hungrig då.

2021-01-10
Carroline90
Carroline90
Bebis på 2 månader

Tillägg; nu är han ju fortfarande liten men ju längre tiden går är det också lätt att uppleva att "mjölken tar slut" eftersom dom ammar kortare tid och brösten känns mindre uppumpade när det egentligen är att dom blir mer effektiva på att äta och tömmer brösten snabbare.
Finns många olika orsaker att amningsmönstret förändras men det betyder oftast inte att det är fel på mängden i sig eller att det blir bättre av ersättning:)

2021-01-10
Vers
Vers
Gravid i vecka 19

Det är inte att mjölken sinar men bebisar vill ofta äta mkt på kvällen, inför natten. Läs om maratonamning! Man kan behöva amma längre, oftare och på båda brösten på kvällen tills bebisen blir nöjd. Att ge ersättning minskar din mjölkproduktion. Att amma mer på kvällen ökar den! Superbra att byta bvc om du inte är nöjd. Att din bebis inte blir nöjd vid bröstet kan också vara kvällsoro och utvecklingsfas osv... fortsätt amma skulle jag säga! Lycka till☺️

2021-01-10
Piglet89
Piglet89
Bebis på 2 månader

Det är inte säkert att det är mängden det är fel på! Bebisar ammar av så många olika anledningar och bara en av dom är mat. Det kan likväl vara så att han vill ha närheten/tryggheten som bröstet ger.
Ha inte för bråttom med att ge ersättning (om du vill fortsätta amma) utan ge det lite tid och kolla att han följer sin kurva om du är orolig.

2021-01-10
Vers
Vers
Gravid i vecka 19
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...