App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kvällsrutin/natta aktivt

Min son är 2,5 månad, jag har sen han föddes följt honom i hans sömnmönster som sett ut ungefär likadant: sovit en lång stund på dagen (3-5h i sträck) nån liten nap på kvällen och sedan somnat med mig för natten vid 22-22:30, vaknar för dagen runt 06:00 med två amningar under natten. Detta har funkat bra för både honom och mig. Nu har han börjat sova kortare på dagen, kanske totalt 2 timmar och är därför mycket mer trött (läs: övertrött) tidigare på kvällen så jag inser att jag kommer behöva natta honom innan jag själv ska sova. Kanske redan vid åtta typ. När införde ni ”kvällsrutin” för era barn? Känns som han kommer vakna var femte min ifall jag går ut ur rummet haha... berätta gärna hur det gått för er!

2021-01-10
Piglet89
Piglet89
Bebis på 2 månader

Vårt barn är 3 månader och 1 vecka och vi har precis börjat gå lite mer efter klockan. (Fram tills nu har vi följt bebis vilket ju ibland innebär vagnpromenader mitt i natten och vyssja och trösta på kvällen och sova halva dagen och lite hursomhelst...)
Men nu försöker vi göra en rutin: mellan 20 och 21.30 nångång ammar vi, tar på pyjamas och så tar en av oss och lägger henne i vaggan, sjunger och håller handen. När hon somnar smyger man ut. Hittills har vi hört henne gny om hon vaknar till och då går nån av oss in och vaggar lite mer. Men ska skaffa en babywatch så man säkert hör henne även om man diskar eller ser på tv typ.
Hittills funkar det hyfsat och hennes nattsömn verkar bli ca 21-10 med uppvak för mat var tredje-fjärde timme. Men räknar med att det hinner ändra sig hur många gånger som helst innan det blir mer av ett mönster :-)

2021-01-11
Levira
Levira
Bebis på 3 månader

Josefine: jaa, känns som de flesta börjar då nån gång! Hade också tänkt det eftersom min bebis fortf är så liten... men nu verkar han liksom bli trött typ åtta, efter det blir han vild, stissig och övertrött :/ jag ammar honom sen får han somna med nappen, tar oftast typ fem min men hittills har jag ju också somnat med honom så tänker att han kanske kommer vakna om jag inte är där. Ska pröva att göra som vanligt ikv fast vid åtta ist för tio, och sen smyga ut... skadar ju inte att pröva!

Julia: åh ok men ni började då också ungefär... sover din dotter vidare även om ingen är i rummet? Min son har precis börjat sova i egen säng, han somnar inte av amningen utan ammar honom och då blir han jättetrött, sen somnar han med nappen ist. Funkat jättebra men då har jag varit där ju. Är inte så sugen på att börja lägga mig kl 20 😂

2021-01-11
Piglet89
Piglet89
Bebis på 2 månader

Vi började vid cirka 5-6 månader. Då hon hade hon själv "ställt in" sig på att hon var trött vid 7-tiden och ville sova. Om du förstår vad jag menar. Vi gör samma som då. Ger gröt som kvällsmål, sen pjamas på, och sen går vi och lägger henne och sätter på en speldosa. Ibland får man hålla handen lite eller smeka kinden för att hon ska komma till ro. Brukar gå bra för det mesta. Undantag när hon är övertrött på grund av för lite sömn under dagen. Skillnaden nu från då är att hon fått vårt sovrum och vi sover precis utanför.

2021-01-11
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 9 månader

Hej! Vi började med nattningsrutin när vår var ungefär 3 månader då vi var i samma situation som er. Vi har fortfarande i princip samma rutin (hon är 8 månader nu) men har finslipat den lite efter hand!
Vi byter till pyjamas, läser saga, säger god natt till alla rummen och sen ammar jag henne till sömn. Lyfter sedan över i sängen.
Om du ammar vill jag dock inte riktigt rekommendera att amma till sömn då vår lilla tjej vägrar bli sövd på annat sätt nu. Vilket betyder att jag måste vara hemma varje kväll vid läggdags. Annars blir det skrikfest! 😂

2021-01-11
JuliaJak
JuliaJak
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...