App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vänner som klagar

Hej! Är det flera som upplever att vänner som inte har barn klagar på att man nu inte har så mycket tid att prata och ses? Blir så förtvivlad för det är verkligen omöjligt att veta hur det är innan man själv blir mamma. Min bebis är 7 veckor och tiden har bara flugit iväg. Hon har haft gulsot och var liten för tiden hon föddes, så jag har ammat väldigt mycket och oroat mig. Jag bor långt ifrån min familj och närmaste vänner så mycket tid går åt att hålla kontakten med dem- men det finns verkligen inte tid att ge just nu. Prioriterar oftast närmaste familjen som vill se bebis på FaceTime nu när man inte kan ses pga Corona. Men en när vän skickade ett långt sms till mig över att hon är så besviken på att jag inte hör av mig och att hon vet att jag är överlycklig pga bebis men måste också tänka på mina vänner och fråga hur de mår osv. Fast det handlar ju inte om att jag är överlycklig och egocentrisk det handlar om att all tid nu går åt bebis, mig själv och att försöka hålla hemmet lite i ordning + såklart sömnbrist på det. Skickar snap till henne väldigt ofta och skickade både sms på julafton och nyårsafton, men idag fick jag då detta sura meddelandet från henne om att jag inte tar tillräckligt kontakt. Kan tillägga att hon längtar efter barn och jag vet att hon her varit avundsjuk på andra kompisar som har fått bebis.. vet inte riktigt vad jag ska svara ens?? Redan svårt med en liten om inte man nu ska få sånt här tråkigt i tillägg. :(

2021-01-04
PernilleK
PernilleK
Bebis på 6 månader

Ja! Det blir verkligen en kontrast och vissa "vänner" är plötsligt inga vänner längre. Har två stycken som jag varit väldigt nära, den ena slutade höra av sig när jag blev gravid och den andra vill att vi pratar i telefon varje dag och i timmar. Omöjligt ju. Men det är nog livets gång tror jag. Man hamnar på olika plan och så är vissa vänner ett minne plötsligt 🤷🏼‍♀️

2021-01-04
Linea9
Linea9
Bebis på 11 månader

Många människor har dessutom svårt att sätta sig in i och förstå saker om dom inte upplevt det själva. Ska tillägga en sak till. När mina två närmsta vänner fick barn för några år sen så började vi höras av mer sällan, och detta har jag full förståelse för. Jag sa att dom får höra av sig när dom känner att dom har ork och tid och det räcker alldeles utmärkt att skriva över ex messenger.

2021-01-04
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Förstår att det känns jobbigt men jag tycker mest att det känns respektlöst utav din vän/vänner. Jätteledsamt om hon själv längtar efter barn, jag har själv vart i den positionen, men man får ändå acceptera att hela livet vänds upp och ner första tiden med en nyfödd, även om man inte vart där själv borde man kunna förstå att det är en omställning i livet och första prioritet är bebisen. Det betyder ju inte att man inte bryr sig om sina nära och kära något mindre, men det är inget som du borde få dåligt samvete för just nu.

Dom borde kunna glädjas med dig över din bebis, acceptera att livet förändrats och att vi lever i en pandemi där man inte kan umgås på samma villkor som förut, utan att tro att dom blir bortprioriterade med vilje.

2021-01-04
Jenjoe92
Jenjoe92
Bebis på 5 månader

Din vän du pratar om är en energitjuv. Bry dig inte om det. Riktiga vänner är såna som det kan gå månader mellan man pratar i telefon eller ses men ändå känns det inget konstigt med det. Hade en liknande vän men detta var många år sen och hade då inga barn. Men däremot så började jag prioritera att träna en hel del plus att jag började nytt jobb vilket innebar att jag inte hade tid att prata två timmar i telefon med henne varannan dag. Vi har idag ingen kontakt.

2021-01-04
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...