App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min bebis verkar ha svårt att bajsa

Som rubriken lyder. Han har haft problem med magknip i några veckor men det har vart överkomligt och han har bajsat ungefär en gång per dygn. Men senaste veckan har det gått två dygn imellan och han spenderar mycket tid med att ta i och spänner magen och det ser ut som att han försöker bajsa men det kommer inget, han blir ledsen samtidigt oftast. Nu börjar det närma sig tre dygn sen senast och ja känner mig så hjälplös när det verkar göra ont i magen på honom. Är det någon som känner igen och kanske har nåt tips? Vill tillägga att han ända sen födsel har bajsat ganska löst.

2021-01-04
Jenjoe92
Jenjoe92
Bebis på 5 månader

Finns ju droppar från Sempers men om man vill testa den naturliga vägen först kan jag tipsa om att addera mycket smör och rapsolja i lillens mat när han var hård i magen. Vi brukar också ge plommon/ plommonpure om vi märker att bebis börjar bli hård i magen.

Vill också tipsa om Facebookgruppen Gravid och Bebissnack. Här samlas vi blivande och nyblivna mammor som vill dela mig sig av personliga erfarenheter, ställa frågor till andra mammor i samma sits eller kanske t.o.m. hitta en gäng mammor att umgås med.

https://www.facebook.com/groups/2369998583236857/

:)

2021-01-07
Teve
Teve
Barn på 1 år och 8 månader

Han blir påverkad utav att inte kunna bajsa ungefär en gång om dagen då han mår jättebra samma dag han har bajsat, sen när han inte kan bajsa mer så får han jätteont i magen och spänner sig konstant, så han behöver verkligen kunna bajsa oftare men av nån anledning kan han inte. Han är inte hård I magen så vi behöver inte något mjukgörande. Vi va hos bvc i tisdags och fick en microlax så vi kunde tömma honom och sen mådde han hur bra som helst, vi testar även ny ersättning för o se om det rättar till något i magen. Nu har han inte kunnat bajsa något mer efter det så nu har han väldigt ont igen.

Vi har hela tiden kört med massage och trycker benen mot magen och har även börjat testa med tempen i rumpan, det kommer luft men inget mer. Man känner sig lite hjälplös.

2021-01-07
Jenjoe92
Jenjoe92
Bebis på 5 månader

Var inte orolig med pysventilen! Hade det varit någon fara så hade inte bvc rekommenderat den. Massera magen, finns bra info på 1177 ang. Spädbarnsmassage, och sedan använd pysventil.

Men tänk på att det är inte helt ovanligt att vissa inte bajsar varje eller varannan dag.
Kompisens son bajsade 1 gång/vecka när han var liten. Helammades, och de kontaktade bvc såklart och de var inte något konstigt med det.

Lycka till!

2021-01-06
Inkrediit
Inkrediit
Bebis på 6 månader

Min 8v bebis fick samma problem runt 4v. Hon behöver ofta hjälp att prutta så vi får ge magmassage och trycka upp hennes knä mot magen så kommer det! Även då hon brukar bajsa oftast! Hon var också förstoppad och då fick vi Laktulos, fick mer gaser i början men sen gick de över👌 pysventil är life saver ibland😂 du behöver inte vara orolig att använda den, men vad jag har fått till mig så går det bra bara inte för ofta då dom tillslut kan få svårt att bajsa själv, men det är ju om man överdriver med den! Men på BVC sa dom till mig att hellre använda tempen vid förstoppning😊

2021-01-04
Louisebf1011
Louisebf1011
Bebis på 6 månader

Pysventiler är enkla! Står hur man gör på förpackningen. Exakt, klyx ges av läkare och enbart vid svår förstoppning. Bebisen kan behöva hjälp att rensa tarmarna, då ges klyx. Vi lyssnade på BVC som sa "omogna tarmar" och det gav mycket besvär för vår son, han hade nog inte blivit så svårt förstoppad om man tagit det på allvar tidigare 😔 Han fick forlax junior senare på läkares ordination. Det är ett pulver som löses upp i vätska, binder vätska till avföringen och gör det lättare för barnet att bajsa. Det har funkat kanon för oss. Tycker det är hemskt att bebisar ska behöva bli förstoppade för att det inte tas på allvar 🥺

2021-01-04
Linea9
Linea9
Bebis på 11 månader

Klyx är ett lavemang som man ger i rumpan som sen gör att avföringen kommer ut. Vätska är det.
Barnläkare gav min bebis detta. Sen är även lactulos som mjukgörande.. man dricker detta dagligen oftast.. läkaren jag pratat med tycker 2 dygn är mkt det vill säga 48 h och att då måste ett klyx ges dagen efter senast. Man kan vara förstoppad även om man har diarré.

2021-01-04
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 11 månader

Men behöver man såna läkemedel när han inte är hård i magen? Han va precis likadan innan han bajsade sist och det va fortfarande väldigt löst, inte ens en tendens till att bajset är för hårt. Men hans beteende är som om han vore hård i magen enligt min åsikt... så något mjukgörande kan ju inte behövas tänker jag.

Han har fått ersättning sen start och som sagt alltid varit lös i magen. Han blir sex veckor gammal imorgon. Vi har en tid hos BVC imorgon så tänkte ju självklart höra med dom men det är så många som kan så mycket här också 😊

2021-01-04
Jenjoe92
Jenjoe92
Bebis på 5 månader

Vi har en tjej som har förstoppning. Konstaterad mjölkproteinallergi, men har problem även när vi uteslutet mjölk. Hos Barnläkaren har vi fått Resulax utskrivet. Är ett medel som mjukgör tarmväggen och bajset och får barnet att bajsa. Aldrig hört om Klyx. Resulax förs in på samma sätt som en pysventil och har inga kända biverkningar :)

Annars är väl de vanliga knepen att göra att blanda in mycket fett i barnets mat. Om du ammar så kan du ge rapsolja på sked från att barnet är 3 månader. Och ger du ersättning kan du blanda i rapsolja där. Nån tesked per portion. Och har man börjat med mat så är katrinplommonpuré och päronpure susen!

2021-01-04
Elajni
Elajni
Bebis på 10 månader

Vad är klyx?

Men läser man på 1177 så står de ju att det är lika vanligt att dom bajsar en gång i veckan så tycker ju dock inte att just det är konstigt.. men han verkar besvärad över de är ju problemet. Kanske får testa pysventil då och se om det funkar.

2021-01-04
Jenjoe92
Jenjoe92
Bebis på 5 månader

Linea 9 , jag köpte pysventil, men ser så stora ut.. tänker att man knappt vågar föra in temp Max ngn cm som det brukar stå.. och vanliga klyx kan oxå skada tarmen att man behöver kateter till det. Men hur långt för man in pysventil??

2021-01-04
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 11 månader

Ni kan nog behöva ta er till barnläkare och ev få ett klyx! Vänta inte för länge. Barnets tarmar blir utspända Och utvecklas inte som de ska och ni kanske behöver mag medel sen i några år.. tex lactulos.

2021-01-04
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 11 månader

För vår lilla hjälpte pysventiler. Kom alltid ut massa bajs då. Blir det en förstoppning behöver man dock ta hjälp av barnläkare. Lycka till 🙂

2021-01-04
Linea9
Linea9
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...