App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rädsla för att bära barnet fel

Vårt lilla mirakel föddes på julafton & hon är så fin & helt perfekt. Jag kände mig så förberedd jag kunde vara inför hennes födelse, men sen kom hon & mina hormoner är helt upp & ner. Först stooor rädla för att hon skulle sluta andas i sömnen. Sen stor oro för att jag & min man (han känner samma) ska bära henne fel & skada henne, för hon är ju så liten. Hade kollat upp & tyckte jag hade nogurlunda bra koll på hur man bär & lyfter, men nu är jag livrädd & känner mig fumlig & klumpig. När vi lyfter henne vilar hennes bakhuvud & nacke I handen & andra handen håller under rumpan. Min rädsla här är att jag ska hålla för hårt & trycka till fontanellera. Vi lyfter även genom att hålla tummarna under hennes armar & fingrarna bak i nacken som det får luta mot (som infofilmen på BB). Vi är även oroliga för hennes nacke. Jon rör sig mycket & blir starkare & starkare. Hon kan lyfta & slänga med huvudet själv, & man tror att man har koll på att hålla, men så rullar huvudet lite bakåt & jag känner mig sämst. Var medveten om att första tiden skulle vara tuff, men var inte beredd på all oroskänsla i kroppen för att jag ska göra fel & skada henne. Vi var på BB i fyra dagar pga att jag fick komplikationer av epiduralen. Sen återbesök på BB två dagar efter hemkomst, vilket inte var kul att åka iväg med henne (tid att passa är svårt nu). Vi får inte besök av BVC förens 7/1 pga röda dagar & jag känner ett stort behov av att någon bara säger att det jag gör ser bra ut. Någon som känner igen sig & har några lugnande ord, eller konstruktiv kritik så jag kan göra rätt?

2021-01-03
Fialinneah
Fialinneah
Bebis på 4 månader

Lindra henne i en skön bomull filt så kommer det vara så
Mycket enklare att bära henne. Låt händerna fria.

2021-01-04
Leab
Leab
Barn på 3 år

Du är så omtänksam och älskar och bryr dig om ditt barn, som nån annan skrev, hon har redan hamnat i världens bästa hem! Flck också galen baby blues, när den la sig blev det lite lättare med oron över att göra fel med allt. Det kommer gå jättebra, det går redan jättebra! Stort grattis, mer snart än du tror kommer allt kännas tryggt och naturligt!

2021-01-04
Piglet89
Piglet89
Bebis på 6 månader

Stort grattis ä! Det är verkligen en omvälvande tid att helt plötsligt ha den lille i sin fann!

Var likadan första veckan hemma. Även om jag hade löst om babyblues o pratat om det med bvc så där och då när tårarna o paniken bara kom var det långt borta! Hormonerna spelar en ett stort spratt. o är övertygad att er lilla mår kanon! Om bara ett litet tag kommer allt falla sig så naturligt och du kommer mer o mer kunna lita på din magkänsla!

2021-01-04
Jennieh1984
Jennieh1984
Bebis på 7 månader

Tack så mycket! Behövde verkligen höra (läsa) det ❤️

Har varit mycket senaste veckan med otroligt många känslor upp & ner, så ska bli bara hemmamys i soffan veckan som kommer. Vill inte vara en jättenojig & överbeskyddande mamma heller, så känslorna är lite överväldigande. Gör mitt bästa iallafall, & kan inte göra mer tänker jag ☺️

2021-01-03
Fialinneah
Fialinneah
Bebis på 4 månader

Grattis till ert lilla mirakel!
Ni gör säkert rätt och behöver ta och landa lite och uppmuntra varandra så mycket ni kan.
Passa på att vara hemma mycket tillsammans nu i början, det känns bättre om man är 2 vuxna hemma som kan hjälpas åt.

Lycka till med allt, det kommer gå kanon!

(När det känns som värst kan man tänka som jonas Gardell sa att han brukade tänka - det måste ändå vara bättre att ha oss som föräldrar än att sniffa lim i ett gathörn i Guatemala.
Alltså, det finns barn som har det så otroligt mycket sämre, så ert barn bor redan i himmelriket. Ni gör ert bästa = bättre än så kan man inte göra!)

2021-01-03
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...