App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Era bästa tips vid tandsprickning??

Har en 7 månaders hemma som man precis börjat urskilja två små riskorn i nedre käken. Han har sovit dåligt länge, dreglat mycket och bitit på allt. Dragit sig i öronen men ingen feber. På senaste veckan har han börjat krångla vid läggning med och nu förstår vi att det säkert har en koppling till tänderna... har ni gjort något för att lindra det för era barn? Ni med barn som det tydligt påverkat. Vi ger så mycket närhet vi kan, lägger hans nappar i kylen, kalla bitleksaker och fryst frukt i smaknappen... känns som att det bara är att bita ihop tills dem spricker igenom? 😔

2021-01-03
Linea9
Linea9
Bebis på 11 månader

Glömde av. Vi har en sån där som man kan köpa när dom ska testa nya smaker, som dom kan bita och suga på. Kommer inte ihåg vad den heter 🙈 och så lägger jag isbitar i den.

2021-01-03
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Vi köpte den från apoteket. Tyckte inte den hjälpte. Så en bekant som jobbar i Norge köpte en vätska dom har där till tandsprickning. Fungerade mycket bättre. Hon tuggar som bara den men hon är inte ledsen och kinkig.

2021-01-03
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 13 månader

Vi hade också stora problem nu innan nyår. Då kom de två första tänderna i överkäken.
De saker du redan gör med bitleksaker oc kyla är bra. Vi såg att majskrokar fungerade för vår tjej då de fungerar som både kliande hjälpmedel och distraktion 😂
Förutom det så finns det en bedövningsgel på apoteken den heter babydent och tillverkas av företaget multi-mam. Den fungerar fint. Finns även en tuggvänlig aplikator att köpa till. Fungerade toppen för oss. När det var som värst fick hon även alvedon som smärtlindring. Sömnen funkade bättre då.
Vår tjej ville inte suga ersättningsflaskorna lika mycket som tidigare under de värsta dagarna så då fick hon mer gröt med sked som var lättare att få i sig (dinappen på flaskan var obehaglig för henne).

Sen kan man köpa en extra barntandborste som barnet kan tugga på. Toppen för kliande tandkött!

Hoppas ni får hjälp av något av detta :)
Lycka till!!

2021-01-03
Miahbg
Miahbg
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...